Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/03/2008

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα έξω από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά

Έχουμε μια κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας που σε κάθε δημοσκόπηση βλέπει τα ποσοστά της να κατρακυλούν ακόμη περισσότερο και τη δυσαρέσκεια στην πολιτική της ολοένα να διογκώνεται.

Και αυτή η κυβέρνηση μειοψηφικής αποδοχής, που δεν συγκεντρώνει ούτε 30% στις δημοσκοπήσεις, έχει βαλθεί με διαδικασίες express να εκποιήσει όσο δημόσιο πλούτο μας έχει απομείνει, μέχρι να μας οδηγήσει σε εκλογές.

Η πολιτική ξεπουλήματος των λιμανιών, της ενέργειας, των κερδοφόρων δημόσιων οργανισμών, η πολιτική της συρρίκνωσης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στερείται πια κάθε κοινωνικής νομιμοποίησης.

Την ίδια στιγμή που μπροστά σε μία παγκόσμια οικονομική ύφεση οι αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες συνταγές εγκαταλείπονται, στη χώρα μας η κυβέρνηση επιμένει στις πιο επιθετικές λύσεις παράδοσης του δημόσιου πλούτου σε κερδοσκοπικά ντόπια και ξένα  συμφέροντα.

Αυτή η πολιτική θα ανατραπεί από την κοινωνία, από τους πολίτες που δυσανασχετούν, από τους εργαζόμενους που δυναμικά βγαίνουν στους δρόμους για να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον.

To Γραφείο Τύπου