Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/03/2008

Απάντηση Χηνοφώτη στην επιστολή- παρέμβαση Παπαδημούλη για την ενδεχόμενη απέλαση του Ιρανού ομοφυλόφιλου

Μετά από παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη στην Κομισιόν και σχετική του επιστολή για το ζήτημα του ομοφυλόφιλου άνδρα Ιρανικής καταγωγής, του οποίου η αίτηση ασύλου είχε αρχικά απορριφθεί, ο αρμόδιος Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Π. Χηνοφώτης απαντά ότι "στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης που διαπνέεται πάντοτε από αντίληψη ανθρωπισμού, εξετάσθηκε το αίτημά του και ήδη έγινε δεκτό για την εξ υπαρχής εξέτασή του".

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης του κ. Υφυπουργού:

"Αξιότιμε κ. Παπαδημούλη,

Αφού έλαβα την επιστολή σας, με την οποία εκδηλώνετε το ενδιαφέρον σας για την εξέλιξη της υπόθεσης που σχετίζεται με αίτημα Ιρανού υπηκόου, φερόμενου ως ομοφυλόφιλου, θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης που διαπνέεται πάντοτε από αντίληψη ανθρωπισμού, εξετάσθηκε το αίτημά του και ήδη έγινε δεκτό για την εξ υπαρχής εξέτασή του.

Επιπροσθέτως θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι ο ως άνω, σε καμιά περίπτωση δεν κινδύνευσε αλλά ούτε και κινδυνεύει να απελαθεί και το αίτημά του θα εξετασθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στη νομοθεσία μας και στη σύμβαση της Γενεύης του 1951 για τους πρόσφυγες και θα αντιμετωπισθεί, όπως και αντιμετωπίζονται όλα τα αιτήματα με ανθρωπιστική διάθεση και ευαισθησία.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Χηνοφώτης,

Ναύαρχος ε.α-Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ"

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε σχετικά:

"Ελπίζουμε ότι, μετά την παρέμβαση της Κομισιόν και την επιστολή του αρμόδιου Υφυπουργού, οι ελληνικές αρχές θα δώσουν τέλος στο δράμα και τον κίνδυνο απέλασης του ανθρώπου αυτού."

To Γραφείο Τύπου