Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/03/2008

Αποσπάσματα ομιλίας του Ν. Βούτση στην Πάτρα, σε εκδήλωση με αφορμή τα 40 χρόνια από την διάσπαση του ΚΚΕ

Ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στην Πάτρα σε εκδήλωση με αφορμή τα 40 χρόνια από την διάσπαση του ΚΚΕ τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι υπέροχο συναίσθημα το να γίνεται και πάλι μέσα στον κόσμο μόδα και επιλογή η Αριστερά, οι ιδέες τα πρόσωπά της.

Η κοινωνία διαμορφώνει τη δικιά της εναλλακτική πρόταση. Πασχίζει για να την αφουγκραστούν οι πολιτικοί ακόμα και τμήματος της Ιστορικής Αριστεράς που πνίγονται μέσα στα αδιέξοδα και στο τέλμα του δικομματισμού αλλά και του πολιτικού σεχταρισμού.

Ο νεοφιλελευθερισμός, πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο ριζικά από ότι και η μεγαλύτεροι αντίπαλοί του φαντάζονταν  βιώνει το δικό του λυκόφως. Ο κόσμος, ιδιαίτερα οι νέοι ζουν για πρώτη φορά στην Ιστορία την πιθανότητα, δηλαδή τον εφιάλτη του να ζήσουν λιγότερο, με πιο χαμηλή ποιότητα, και με μεγαλύτερη ανασφάλεια τη ζωή τους από ότι οι προηγούμενες γενιές!

Είναι ακόμα πιο ωραίο να αναρωτιούνται, όσοι για πολλά χρόνια πίστευαν και διακονούσαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά αλλαγή και δεν μπορεί ο πολίτης να επηρεάσει την πολιτική, για το ότι ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας μας σπάζει το φράγμα της σιωπής, ελπίζει στην Αριστερά, πασχίζει για την ενότητά της, αμφισβητεί την κυβέρνηση αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εν όψει του τακτικού συνεδρίου αποθεώνει τη λογική των μηχανισμών, προβληματίζεται για στερεότυπες τακτικές και για επικοινωνιακές συνομωσίες, δείχνει να έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, να έχει αποσπαστεί από κάθε σύγχρονο αίτημα και διακύβευμα. Αγωνιά μόνο για την ανάκτηση κυβερνητικών θώκων και για την πιθανή επανάληψη ανιστόρητων επιχειρήσεων καλυμμένου πολιτικού διμέτωπου με στόχο την Αριστερά».

To Γραφείο Τύπου