Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/03/2008

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, μετά την συνάντησή του με εκπροσώπους των σωματείων των Τεχνικών της Ιδιωτικής Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου

«Ακούσαμε προσεκτικά τους εκπροσώπους των σωματείων των Τεχνικών της Ιδιωτικής Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου εκφράσαμε τη συμπαράσταση μας στα αιτήματα τους, για αξιοπρεπείς μισθούς και για σταθερή, πλήρη και ασφαλισμένη απασχόληση στο χώρο τους, όπου η ελαστική κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία είναι κανόνας.

Εμείς διαφωνούμε ριζικά με τον τρόπο που η κυβέρνηση προωθεί την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων γιατί τη συνδυάζει με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με μείωση των συντάξεων και με νέα ληστεία των αποθεματικών τους.

Είναι απαραίτητη η ένταξη σε ένα ενιαίο Ταμείο όλων των εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι, δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί, έχουν προσδιορίσει. Δηλαδή, με εξίσωση των δικαιωμάτων τους προς τα πάνω, με αυτοτέλεια και αυτοδιοίκηση, με διασφαλισμένα τα αποθεματικά και τους σημερινούς πόρους των Ταμείων. Άλλωστε, η ένταξη όλων των εργαζομένων σε ένα ενιαίο Ταμείο Τύπου και ΜΜΕ ανταποκρίνεται στην επιδίωξη για ασφαλιστική ισότητα και διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για να εκφράζεται με ισχυρό τρόπο η συνδικαλιστική ενότητα όλων των κλάδων των ΜΜΕ.

Διαφωνούμε με την παρακράτηση του 10% των εσόδων των Ταμείων που προωθεί η Κυβέρνηση και θεωρούμε ότι η δημιουργία ενιαίου Ταμείου Τύπου πρέπει να γίνει με τη συναίνεση των ασφαλισμένων και ταυτόχρονα με την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας. Πρέπει να γίνει με διασφαλισμένη την αξιοποίηση των αποθεματικών, με βάση αξιόπιστες αναλογιστικές μελέτες και με την κατάργηση όλων των ασφαλιστικών διακρίσεων που έχουν θεσπιστεί σε βάρος των νέων εργαζομένων από τις κυβερνήσεις της Ν. Δ. και του ΠΑΣΟΚ από το 1992 μέχρι σήμερα».

To Γραφείο Τύπου