Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/03/2008

Ανακοίνωση Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΝ, σχετικά με τις εκλογές για τα Τοπικά Συμβούλια Νέων

Θεωρώντας εξαιρετικά σημαντική, την ουσιαστική συμμετοχή των νέων στις λειτουργίες και τη ζωή των τοπικών κοινωνιών, συμφωνούμε επί της αρχής με τη δημιουργία των Τοπικών Συμβουλίων Νέων.

Μας βρίσκει όμως ριζικά αντίθετους, η διαδικασία συγκρότησής τους που προκηρύσσει η κυβέρνηση. Απαιτείται άμεσα αναθεώρηση του Νόμου, που θα επιτρέπει την συμμετοχή κατοίκων, ενεργών νεολαιίστικων ομάδων πληθυσμού (π.χ. φοιτητές) και ομάδων με ιδιαίτερα προβλήματα (μετανάστες), ευελιξία στην κατάρτιση ψηφοδελτίων (όχι μόνο ενιαίο), αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων τους και των χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίησή τους.

Η έλλειψη πανελλαδικής καμπάνιας και η πενιχρή, όπως φαίνεται, συμμετοχή των νέων για εγγραφή στα μητρώα εκλογέων -των οποίων την ύπαρξη θεωρούμε λάθος μια που υπάρχουν τα μητρώα των Δήμων- οδηγούν με ασφάλεια στην απαξίωσή των Τοπικών Συμβουλίων Νέων.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναβολή των εκλογών, την άμεση επανεξέταση του Νόμου και τη διεξαγωγή τους μετά από μια καλά οργανωμένη καμπάνια σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Τμήμα Αυτοδιοίκησης