Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/12/2005

Σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΒ

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, αποθρασυμένος από τις θατσερικού τύπου νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ., με τις σημερινές δηλώσεις του, που αποτελούν συνέχεια των σχετικών χθεσινών προτάσεών του στα συνδικάτα, με αδηφάγο και αχόρταγο τρόπο ζητάει να μετατρέψει τους εργαζόμενους της χώρας μας και κυρίως τους νέους σε «σύγχρονους σκλάβους» χωρίς δικαιώματα. Θυμήθηκε μάλιστα και την πρόταση που έκανε προεκλογικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπαίνουν στη δουλειά, ουσιαστικά ανασφάλιστα, τα νέα αγόρια και κορίτσια.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ λειτουργεί ως κοινός εκβιαστής, όταν λέει ότι, εάν δεν δεχτούν τα συνδικάτα την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δεν θα δώσουν οι εργοδότες αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων για το 2006 ή ότι θα πάρουν όλα τα εργοστάσιά τους να τα πάνε στα Βαλκάνια. Όταν είναι γνωστό ότι επιχειρηματίες-μέλη του ΣΕΒ πήραν του κόσμου τα λεφτά από το χρηματιστήριο και από κοινοτικές και εθνικές επιδοτήσεις, για να κάνουν επενδύσεις κα να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, και τα έκαναν «αέρα κοπανιστό» χωρίς να τους τα ζητήσουν ποτέ πίσω οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ προκαλεί τους ανέργους, που τους επικαλείται για να πείσει για τις αντιεργατικές προτάσεις του, όταν κάθε μήνα πετιούνται στον δρόμο με απολύσεις χιλιάδες εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ.

To Γραφείο Τύπου