Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/03/2008

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα με τον Πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα, του Γραμματέα της ΚΠΕ του κόμματος Ν.Χουντή και των μελών της ΚΠΕ Κ. Ήσυχου και Γ.Μπουρνούς με τον Πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα, κ. Ερμές Ερνάντες Ερρέρα και του Γενικού Πρόξενου κ. Χοσέ Κάλα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος.

Η συνάντηση είχε ως θέματα τη διμερή ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ του ΣΥΝ και το ΚΚ Κούβας, την ανάγκη να αναβαθμιστούν περαιτέρω οι σχέσεις αυτές. Επίσης, συζητήθηκε το επόμενο διάστημα να επισκεφθεί την Κούβα αντιπροσωπεία της ηγεσίας του κόμματος αλλά και της νεολαίας. Οι δύο πλευρές συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή της Καραϊβικής, της Κολομβίας, του Εκουαδόρ και της Βενεζουέλας με την εμπλοκή του αμερικανικού παράγοντα και τους κινδύνους που εγκυμονεί για την περιοχή.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ ενημέρωσε τον Πρέσβη της Κούβας για τις εξελίξεις στη χώρα μας, στη Βαλκανική και την ευρύτερη περιοχή. Επεσήμανε την ανάγκη να δυναμώσει παραπέρα η κοινωνική και πολιτική ριζοσπαστική ενωτική Αριστερά, προκειμένου να ανοίξουν δρόμοι επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Ανέλυσε τις νεοφιλελεύθερες πτυχές που εμπεριέχονται στις πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό σύστημα, στις ιδιωτικοποιήσεις και στις εργασιακές σχέσεις.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία τους σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος που απασχολούν και τα δύο κόμματα.

To Γραφείο Τύπου