Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/03/2008

Απαράδεκτο λεύκωμα για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ερώτηση Ν.Τσούκαλη προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης

Στα πλαίσια έκθεσης για τον εναλλακτικό τουρισμό  που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το τριήμερο 29/2, 1 και 2/3/2008 διανεμήθηκε από το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δίγλωσσο έντυπο με τίτλο «Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ιδανικός τουριστικός προορισμός για 12 μήνες» και υπότιτλο «Νομός Αχαΐας – Αιτωλοακαρνανίας – Ηλείας».

Το συγκεκριμένο  έντυπο είναι γεμάτο με χονδροειδή ορθογραφικά λάθη (μετρήθηκαν πάνω από 360 με μια πρόχειρη ανάγνωση) και με πλήθος ιστορικών ανακριβειών.

Στα κείμενα του εντύπου είναι διάχυτη η αδυναμία ορθής σύνταξης της ελληνικής γλώσσας, η ακατανόητη περιγραφή τόπων, μνημείων και θεσμών και η προσβολή της ιστορικής μας μνήμης.

Επειδή το συγκεκριμένο έντυπο που αποτελεί έκδοση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, γελοιοποιεί την προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

- Με ποιες διαδικασίες έγινε η ανάθεση και υλοποίηση της έκδοσης αυτού του λευκώματος;

- Ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι για τη συγγραφή και τον έλεγχο των κειμένων καθώς και για την παραλαβή και διανομή του εντύπου και ποιο το κόστος του όλου έργου;

- Τι μέτρα πρόκειται να λάβει ο κ. Υπουργός για την προστασία του κύρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τον πρωτοφανή βιασμό της Ελληνικής γλώσσας μέσα από το παραπάνω έντυπο το οποίο προσβάλει αντί να προβάλει τον τόπο μας.

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης