Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/03/2008

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Οινόφυτα, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο πρόβλημα της ρύπανσης του Ασωπού, έκανε την εξής δήλωση:

«Εδώ στο ανεξέλεγκτο βιομηχανικό far west της χώρας, στην ευρύτερη περιοχή των Οινοφύτων διεξάγεται ένα έγκλημα, ένα περιβαλλοντικό έγκλημα. Είναι το έγκλημα με το εξασθενές χρώμιο, που μαζί με τα βιομηχανικά απόβλητα περνάει στον υδροφόρο ορίζοντα. Που περνάει στις γεωργικές καλλιέργειες. Που περνάει στο νερό που πίνουν οι άνθρωποι εδώ στην περιοχή.

Καλούμε τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, καλούμε την κυβέρνηση, καλούμε όμως και την τοπική εξουσία, τον Δήμαρχο της περιοχής, να σταματήσουν να κάνουν σα να μη συμβαίνει τίποτα. Η πολιτική σκοπιμότητα έχει και τα όριά της. Εδώ απειλείται η ζωή των κατοίκων. Απειλείται η ζωή των ανθρώπων που πίνουν αυτό το νερό. Απειλείται η ζωή των επόμενων γενεών γιατί μολύνεται το περιβάλλον. Και θέλουμε να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συστράτευση, γιατί η ποιότητα ζωής, η ίδια μας η ζωή δεν έχει να κάνει με τις πολιτικές μας προτιμήσεις.

Το χρώμα του νερού που βλέπετε εδώ δεν έχει να κάνει ούτε με το γαλάζιο, ούτε με το κόκκινο, ούτε με το πράσινο. Το χρώμα του νερού είναι γκρίζο. Και είναι γκρίζο εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δράσης των βιομηχανιών και της βαρύτατης αμέλειας που επέδειξε απέναντι στο πρόβλημα, όλα αυτά τα χρόνια η πολιτεία.»

To Γραφείο Τύπου