Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/03/2008

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ για τη συρρίκνωση και ακύρωση τακτικών δρομολογίων της Ο.Α.

Οι διοικήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών όπως και της Ολυμπιακής Αεροπορίας - Υπηρεσίες αποφάσισαν τη δραματική συρρίκνωση και ακύρωση τακτικών δρομολογίων. Επικαλούνται την έλλειψη αεροσκαφών, ενώ, από δική τους ανεπάρκεια και υπαιτιότητα, ο στόλος της ΟΑ είναι συρρικνωμένος σε σχέση με πέρυσι.

Οι εγκληματικές ενέργειες των διοικήσεων της ΟΑ, σε συνεργασία και κατά παραγγελία της κυβέρνησης, εντάσσονται σε σχέδιο σκόπιμης απαξίωσης του εθνικού αερομεταφορέα, χαρίζοντας μερίδιο αγοράς στους ανταγωνιστές, εγχώριες και ξένες αεροπορικές εταιρίες. Στρέφονται σε βάρος των ελλήνων και ξένων επιβατών, του ελληνικού δημοσίου, του εθνικού παραγόμενου πλούτου, του τουρισμού, της γεωπολιτικής περιφερειακής και κοινωνικής συνοχής της χώρας.

Το σχέδιο τους για την ιδιωτικοποίηση της ΟΑ μέσω του σχεδιαζόμενου διασυρμού της δεν θα περάσει. Οι αγώνες των εργαζομένων στην ΔΕΗ, στον ΟΛΠ, στον ΟΣΕ, αλλά και η ανάπτυξη αγώνων στην ΟΑ μπορούν να σταματήσουν τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και των αντι - ασφαλιστικών, αντι - κοινωνικών νεοφιλελεύθερων μέτρων της κυβέρνησης. Η εκδήλωση ενός ενωτικού αγωνιστικού μετώπου πάλης με αποτελεσματικό συντονισμό θα είναι η απάντηση.

Ο Συνασπισμός θα καταβάλει κάθε προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση.    

To Γραφείο Τύπου