Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/03/2008

Συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΝ

•    Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ συζήτησε το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει από την προκλητική στάση της κυβέρνησης. Η κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για την κοινωνική ασφάλιση, ως προς το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα αλλά κυρίως ως προς το περιεχόμενο  του, συνιστά επί της ουσίας κοινοβουλευτική εκτροπή. Η κυβέρνηση υποθηκεύει την κοινωνική ασφάλιση βάζοντας στο στόχαστρο για άλλη μια φορά τους νέους, τις γυναίκες και τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Για το κόμμα μας, αλλά και για τις δυνάμεις του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η μάχη για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα συνεχίσει να βρίσκεται σε  απόλυτη προτεραιότητα το επόμενο διάστημα. Δηλώνουμε πως θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με όλες και όλους τους εργαζόμενους, μαζί με όλους εκείνους τους πολίτες που συνεχίζουν να πιστεύουν στη νίκη του αγώνα για τα αυτονόητα δικαιώματα μας. Με τη δύναμη του δίκιου μας, όπως έγινε και με το άρθρο 16, έτσι και σήμερα η κυβέρνηση θα μας βρει στους δρόμους. Πιστεύουμε πως θα βγούμε νικητές στον αγώνα για την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική αξιοπρέπεια.

•    Στη συνεδρίαση της η Π.Γ. συζήτησε επίσης τον καταμερισμό αρμοδιοτήτων των μελών της. Κατέληξε σε μια πρώτη πρόταση και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στην επόμενη συνεδρίασή της. Στην επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθούν και οι  προτάσεις για τις αρμοδιότητες των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και τα όποια νέα όργανα, επιτροπές ή ομάδες δουλειάς αποφασισθούν.

To Γραφείο Τύπου