Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/03/2008

8 ΜΑΡΤΗ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας και αντιπροσωπεία του κόμματος, αποτελούμενη από τις Λίτσα Δουδούμη, υπεύθυνη του Τμήματος Γυναικών, Δέσποινα Σαγγανά, μέλος της Γραμματείας του τμήματος και Ελθήνα Αγγελοπούλου δημοτική σύμβουλο Δήμου Αθηναίων και μέλος του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΝ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συναντήθηκαν με την Ένωση Αφρικανών Γυναικών και με εκπροσώπους της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών που συμμετέχουν στην Καμπάνια «Όχι στον ρατσισμό από Κούνια».

Η 8η Μάρτη, Ημέρα της Γυναίκας, δεν είναι μια ημέρα γιορτής. Είναι μια ημέρα που μας θυμίζει ότι όσα δικαιώματα κερδήθηκαν, κατακτήθηκαν με αγώνες. Γιʼ αυτό σήμερα βρισκόμαστε εδώ και συνομιλούμε με γυναίκες μετανάστριες, με την πιο ευάλωτη κοινωνική κατηγορία, με γυναίκες που δουλεύουν στα σπίτια μας δίχως ασφάλιση, που χρειάζονται πια περισσότερα ένσημα από τα 50, χρειάζονται 100 ένσημα για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με γυναίκες που γεννάνε παιδιά που δεν έχουν «χαρτιά».

Οι γυναίκες σήμερα δέχονται μια πολύ μεγάλη επίθεση - η μοίρα έλαχε να τη δέχονται από μια γυναίκα Υπουργό - και βλέπουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα να συρρικνώνονται.

Αυτή η επίθεση απέναντι στις γυναίκες, πρέπει να απαντηθεί με αγώνες, γιατί με αγώνες κερδήθηκαν όσα δικαιώματα έχουν κατακτηθεί μέχρι σήμερα.

To Γραφείο Τύπου