Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/12/2005

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα της ΚΠΕ του Συνασπισμού

Στο κατώφλι της νέας χρονιάς, ο ΣΥΝ αισθάνεται την ανάγκη να επαναλάβει τη δέσμευσή του ότι θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα την προσπάθειά του για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας και των πολιτών.

Ο ΣΥΝ θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ανεκτικότητας.

Στη νέα χρονιά οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία θα αντιμετωπίσουν τα συσσωρευμένα προβλήματα που προκαλεί η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική. Η ανεργία, η ακρίβεια, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το 8ωρο, το ασφαλιστικό, η κατοχύρωση του ελάχιστου μισθού, του ημερομίσθιου και η αύξηση των συντάξεων θα απαιτήσουν την αγωνιστική, ενωτική παρουσία των εργαζομένων για να ανατραπούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμού.

Ταυτόχρονα όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, η προοδευτική διανόηση, οι κοινωνικές οργανώσεις καλούνται να υπερασπιστούν τα πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα που αμφισβητούνται μέσα στο γενικευμένο κλίμα τρομοϋστερίας, όπως απέδειξε και η πρόσφατη υπόθεση με την παράνομη απαγωγή και ανάκριση των Πακιστανών μεταναστών.

Η ΚΠΕ του ΣΥΝ εκφράζει βαθύ αίσθημα αλληλεγγύης προς τους φτωχούς, τους αδικημένους, τους απόκληρους του κόσμου μας και της κοινωνίας μας. Η αλληλεγγύη και οι πολύμορφοι κοινωνικοί αγώνες, τα αντιπολεμικά κινήματα, οι αντιστάσεις στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση είναι ο δρόμος που έχουμε επιλέξει ως Αριστερά για να υπάρξει μία νέα ελπίδα ειρήνης, ανθρωπιάς, ζωής και δικαιωμάτων στην εποχή μας.

Ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας, έλληνες και αλλοδαπούς, υγεία και ευτυχία.

To Γραφείο Τύπου