Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/03/2008

Συνέντευξη Δ.Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ

O Ευρωβουλευτής του ΣΥN Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Antenna (B. Aδαμόπουλος), για το μέτρο των ένοπλων φρουρών στις αεροπορικές πτήσεις δήλωσε:

"Αρνήθηκα να δώσω θετική ψήφο, όπως και σύσσωμη η Ευρωομάδα της Αριστεράς. Θεωρώ το μέτρο των ένοπλων φρουρών μέσα στα αεροσκάφη υπερβολικό, με δεδομένους τους ελέγχους στο έδαφος, που είναι αυστηροί και θα γίνουν αυστηρότεροι.

Το Ευρωκοινοβούλιο προσπάθησε να μαλακώσει αποφάσεις που έχουν πάρει ήδη οι 27 κυβερνήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει σε σκληρότερο πακέτο από αυτό που χθες ψήφισε κατά πλειοψηφία το Ευρωκοινοβούλιο.

Tο μέτρο των ένοπλων φρουρών που είναι υπερβολικό και δυσανάλογο –δεν χρησιμοποιείς  ένα κανόνι για να σκοτώσεις μια μύγα- θα το πληρώσουν οι πολίτες, είτε ως φορολογούμενοι είτε ως επιβάτες, με την αύξηση των εισιτηρίων. Δηλαδή «εμ δαρμένοι εμ κερατάδες». Σκεφτείτε ένα ζευγάρι με μικρά παιδιά που παίρνει ένα αεροπλάνο για να κάνει διακοπές με κουμπουροφόρους πάνω από το κεφάλι τους. Βεβαίως μας ενδιαφέρει η ασφάλεια. Όταν όμως έχουμε αυστηρότατους ελέγχους στο έδαφος οι οποίοι θα γίνουν ακόμη αυστηρότεροι, το επιπλέον μέτρο με τους ένοπλους φρουρούς είναι υπερβολή, είναι «αμερικανιά».

Καλώ την κυβέρνηση, να μας πει αν σκοπεύει να  εφαρμόσει αυτό το μέτρο, πόσο θα κοστίσει και ποιός θα το πληρώσει. Η εφαρμογή του μέτρου είναι στη διακριτική ευχέρεια των κρατών μελών, άρα το «μπαλάκι» είναι στην κυβέρνηση, η οποία πρέπει να πάψει να κρύβεται.

Ο ένοπλος φρουρός, ο κουμπουροφόρος δεν χρειάζεται. Περνάμε από 40 κύματα όλοι μας προκειμένου να μας πάρουν και τον νυχοκόπτη. Ήδη γίνονται υπερβολικά πράγματα. Υπάρχει μια τρομοφοβία από το 2001 και μετά, που έχει ήδη οδηγήσει σε υπερβολές. Έχει μπατάρει το καράβι. Η ισορροπία ασφάλεια-δικαιώματα του επιβάτη, έχει μπατάρει σε βάρος των δικαιωμάτων του επιβάτη. Μην το παρακάνουμε.

To Γραφείο Τύπου