Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/03/2008

Υπερψηφίστηκε η έκθεση σχετικά με τον "έλεγχο υγείας" της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Καταψήφισε η Ευρωομάδα της Αριστεράς

Δημ. Παπαδημούλης: "Χωρίς περισσότερα χρήματα δεν μπορούμε να έχουμε βελτίωση της ΚΑΠ"

Υπερψηφίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με τη στήριξη της Ευρωδεξιάς, των Σοσιαλιστών και των Φιλελεύθερων, η έκθεση του Γερμανού Χριστιανοδημοκράτη Λ. Γκέπελς σχετικά με τον "έλεγχο υγείας" της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, όπως και η ευρωομάδα της Αριστεράς, κατέθεσε σειρά τροπολογιών για τη βελτίωση του περιεχομένου της έκθεσης και τελικά  καταψήφισε την έκθεση, επικρίνοντας τις πολιτικές που οδηγούν σε εγκατάλειψη της γεωργικής γης και ζητώντας διαφορετικό προσανατολισμό της ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής.

Αιτιολογώντας την αρνητική του ψήφο ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε:

"Η αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής χρειάζεται διαφορετικές προτεραιότητες και φυσικά περισσότερους πόρους για να επιτύχει. Η εγκατάλειψη της γεωργικής γης και η μείωση της παραγωγής οδηγούν σε μαρασμό της υπαίθρου και υποβάθμιση του ρόλου του πρωτογενή τομέα στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό. Διεκδικούμε μια ουσιαστική αναδιαμόρφωση της ΚΑΠ, με μέτρα που βοηθούν τους μικρούς και μικρομεσαίους αγρότες για να συνεχίσουν  να παράγουν, διατηρώντας τον αγροτικό πληθυσμό, τη βιοποικιλότητα και προστατεύοντας το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Ζητάμε κοινή πολιτική αγροτικής ασφάλισης,  έναντι όλων των κίνδυνων -όχι μόνο καιρικών, αλλά και διατροφικών και κινδύνων ανισορροπίας της αγοράς. Εναντιωνόμαστε στην προτεραιότητα για εναρμόνιση των αγροτικών πολιτικών με τους στόχους και τις διαπραγματεύσεις του ΠΟΕ. Επιδιώκουμε μια αγροτική πολιτική που παρέχει ποιοτικά και φθηνά τρόφιμα για όλους."

To Γραφείο Τύπου