Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/03/2008

Επίσκεψη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Ηρακλείου Αλέκου Αλαβάνου στο Ηράκλειο Κρήτης

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η επίσκεψη του Αλ. Αλαβάνου στο Ηράκλειο Κρήτης, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14/3.

Σήμερα ο Αλ. Αλαβάνος επισκέφθηκε το Δήμο Γουβών και το χώρο της πρώην Αμερικάνικης Βάσης των Γουρνών. Επισκέφθηκε το Καλλιτεχνικό Σχολείο. Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε  με τον Δήμαρχο Γουβών και με το Σύνδεσμο Γουρνών Ανάπτυξη και Περιβάλλον και  μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την αξιοποίηση της πρώην Αμερικάνικης Βάσης.

Το απόγευμα ο Αλ. Αλαβάνος θα περιοδεύσει στο Ασήμι και θα έχει συνάντηση με μέλη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μονοφατσίου. Επίσης θα έχει  συνάντηση τον Δήμαρχο Κόφινα και τοπικούς φορείς.

Μετά τις πρωϊνές συναντήσεις του, ο Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε:

Για τις απεργίες για το ασφαλιστικό

Βρίσκεται σε εξέλιξη όχι μόνο ένα απεργιακό μέτωπο, αλλά υπάρχουν και συνέπειες από αυτή την κινητοποίηση. Νομίζω ότι γιʼ αυτή την κατάσταση που υπάρχει και στον ηλεκτρισμό και στην συγκέντρωση των σκουπιδιών υπάρχει ένας υπεύθυνος και αυτός είναι η κυβέρνηση της Ν.Δ.  Και υπάρχει ένας απλός τρόπος να αντιμετωπιστεί, δηλαδή να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Βλέπουμε τεράστιους τριγμούς που υπάρχουν σήμερα στην παγκόσμια οικονομία. Υπάρχουν κατεπείγοντα προβλήματα, τα οποία έρχονται με ταχύτητα και στην Ελλάδα. Kαι σε άλλα ζητήματα θα πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση, όπως είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας, του προβλήματος της πολύ μεγάλης φορολογίας - είμαστε από τους πρώτους στην Ε.Ε. - και όχι η προσπάθεια να αποδομηθεί το κοινωνικό κράτος. Έρχονται δύσκολες εποχές και χρειάζεται το κοινωνικό κράτος και αυτή τη μάχη θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα που είναι η κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και αύριο που θα μπορούσαμε να έχουμε μια νέα πλειοψηφία και μία κυβέρνηση με ριζοσπαστικό εναλλακτικό πρόγραμμα.

Για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και την σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την αξιωματική αντιπολίτευση

Είμαστε από αυτούς που προτείνουμε πάντα σημεία συνεργασίας αλλά στα μεγάλα ζητήματα είμαστε σε διαφορετική όχθη με το ΠΑΣΟΚ. Σε διαφορετική όχθη για το δημόσιο πανεπιστήμιο, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για το χωρισμό εκκλησίας - κράτους, για το θέμα της ανασφάλιστης εργασίας. Και με αυτή την έννοια δεν υφίσταται καμία δυνατότητα γενικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.»

To Γραφείο Τύπου