Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/03/2008

Συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. Δ. Παπαδημούλης: "Αντί να αλληλοεπαινούνται, το Συμβούλιο και η Κομισιόν θα έπρεπε να μιλήσουν για τα προβλήματα των Ευρωπαίων πολιτών".

Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, συζήτησε χθες με τη συμμετοχή των κκ Μπαρόζο και Γιάνσα με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε:

"Το Ευρωκοινοβούλιο γιορτάζει τα 50 του χρόνια περίμενα οι εκπρόσωποι της Επιτροπής και του Συμβουλίου να έρθουν εδώ με μεγαλύτερη ειλικρίνεια και με μεγαλύτερη σεμνότητα. Αντί να αλληλοσυγχαίρονται και να αλληλοεπαινούνται, εξωραΐζοντας τα πράγματα, θα ήθελα να μιλήσουν για τις αποτυχίες τους, να μιλήσουν για τα προβλήματα που απασχολούν τους Ευρωπαίους πολίτες.

Στα χρόνια αυτά μεγάλωσαν οι κοινωνικές ανισότητες, μεγάλωσε η φτώχεια. Από τους στόχους της Λισαβόνας -τους δικούς σας στόχους, κύριε Barroso- ξεχάσατε το στόχο της κοινωνικής συνοχής και το στόχο της προστασίας του περιβάλλοντος!

Στο Κόσσοβο ξεχάσατε τον ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο!

Και εσείς, κύριοι του Συμβουλίου, αντί να προωθήσετε πιο φιλόδοξα το πακέτο της Επιτροπής για τις κλιματικές αλλαγές, προσπαθείτε να το ροκανίσετε! Γι' αυτά περίμενα να μιλήσετε και όχι να δίνετε συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον!"

To Γραφείο Τύπου