Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/03/2008

Συνέντευξη Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση 1ης Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, με θέμα: «Παρουσίαση 1ης Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Ρ. Ρινάλντι, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Θέλω να μεταφέρω παντού και σε όλους ένα μήνυμα που βγαίνει μέσα από τις εκατοντάδες γενικές συνελεύσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα αυτό το διάστημα. Έχουμε καταμετρήσει 200 γενικές συνελεύσεις. Πήραν μέρος 10.000 άνθρωποι περίπου -ίσως και παραπάνω. Τα στοιχεία θα τα δώσουμε όλα αύριο το βράδυ. Και επίσης έχουν βγει πάνω από 2000 εκπρόσωποι που θα πάρουν μέρος στις εργασίες της 1η Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σύσκεψή μας γίνεται σε μια κρίσιμη πολιτική κατάσταση. Υπάρχει ένα απεργιακό κύμα τεράστιο, το οποίο ξεσηκώνεται απέναντι σ΄ αυτή την ανάλγητη, κυνική, αδίστακτη πολιτική του νεοφιλελευθερισμού. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σ΄ αυτές τις συνθήκες θέλει να στείλει ένα μήνυμα. Δεσμεύεται να αγωνιστεί μαζί με όλο το λαό, μαζί με όλη την Αριστερά, να ανατρέψει το νεοφιλελευθερισμό.

Αυτό δεν είναι μικρή κουβέντα. Είναι μεγάλη δέσμευση, μεγάλη υπόσχεση που έχει ανάγκη από τεράστια προσπάθεια, δύναμη, ώθηση, που θα δώσουν τα κινήματα, οι αντιστάσεις, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες, οι μετανάστες, όλοι αυτοί οι από κάτω που δεν έχουν φωνή και πρέπει να τους δώσουμε φωνή, να τους εκφράσουμε.

Αυτό που γίνεται αυτές τις ημέρες ξεπέρασε κάθε προσδοκία της Γραμματείας αλλά και όλων όσων συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, με την έννοια ότι δεν περιμέναμε μέσα σ΄ ένα μήνα να γίνει τόση πολλή δουλειά.

Υπάρχει τεράστια ζήτηση για ΣΥΡΙΖΑ.  Τεράστια ζήτηση από τον κόσμο να πάρει μέρος στις διαδικασίες, τεράστια ζήτηση από τον κόσμο να συζητήσει και να πάρει μέρος σε αγώνες, κινητοποιήσεις και προτάσεις.

Είναι πάρα πολλές οι προτάσεις που έχουν γίνει μέσα στις γενικές συνελεύσεις. Είναι πάρα πολλές οι προτάσεις για κινητοποιήσεις οι οποίες έρχονται και μηνύματα από τις συνελεύσεις.

Στις συνελεύσεις έχουν πάρει μέρος και κόσμος οργανωμένος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, που πήρε μέρος, πήρε το λόγο, ορισμένοι θα είναι όχι στο συνέδριο που ξεκινάει σήμερα, θα είναι στην πανελλαδική συνάντηση. Όπως πήρε μέρος και κόσμος στα χωριά, στις γειτονιές από το ΚΚΕ ή που είναι κοντά στο ΚΚΕ ή που είχε ψηφίσει τις τελευταίες εκλογές ΚΚΕ.

Αύριο ξεκινάει μια μεγάλη συνάντηση του λαού της Αριστεράς, μια μεγάλη ελπίδα.

Να πω δυο λόγια για τις διαδικασίες, γιατί είναι πρώτη φορά που κάνουμε κάτι τέτοιο.

Η αυριανή ημέρα είναι η ημέρα των εισηγήσεων. Είναι η μέρα που θα κατατεθούν σκέψεις και προτάσεις από τις δυνάμεις που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ και από ανένταχτους που παίρνουν μέρος στη Γραμματεία και αμέσως μετά θα ανοίξει ένας κατάλογος ομιλητών που μέχρι τώρα δηλώνουμε μια αδυναμία με ποιο τρόπο θα κατορθώσουμε να τον καταρτίσουμε, με βάση ότι θα είναι τεράστια η ζήτηση και λίγος ο χρόνος. Και έχουμε βάλει κάποια κριτήρια ώστε να μπορέσει να εκφραστεί όλος ο κόσμος, να υπάρχει μια πανελλαδική εκπροσώπηση μέσα από τις διάφορες ομιλίες που θα γίνουν, να εκφραστούν όλες οι προτάσεις. Και έχουμε βρει μια μέθοδο να δημοσιοποιηθούν όλες οι προτάσεις, όλες οι σκέψεις, όλες οι ιδέες που θα κατατεθούν είτε γραπτά, είτε προφορικά, να δοθούν μετά σαν υλικό όλης αυτής της πρωτόγνωρης διαδικασίας.

Αυτό που θα γίνει αυτές τις τρεις ημέρες δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας. Δέκα χιλιάδες άτομα να συζητάνε μέσα σ΄ένα μήνα, δύο χιλιάδες εκπρόσωποι να μαζεύονται, θα μαζευτεί κι άλλος κόσμος γιατί θέλει να ακούσει τη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ, μια διαδικασία την οποία ούτε εμείς ακόμα καλά-καλά ξέρουμε με ποιο τρόπο να την διαχειριστούμε γιατί είναι μεγάλη η ζήτηση από τον κόσμο, πιστεύω ότι αυτά πάνε καλά, με ένα χαμόγελο της κοινωνίας, με ένα χαμόγελο προς τα αριστερά, με ένα χαμόγελο όλων των από τα κάτω που θέλουν να δουν μια άλλη κατάσταση πραγμάτων στη χώρα, στην κοινωνία και μέσα στην Αριστερά.

Πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε σ΄αυτό το κάλεσμα του κόσμου. Ένας σύντροφος εχθές στο Ηράκλειο είπε, πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να σηκώσει το γάντι που ρίχνει η κοινωνία κάτω, αυτή είναι η πρόκληση. Θα μπορούσαμε αυτό να το παραφράσουμε με πολλούς τρόπους. Πρέπει να ανταποκριθούμε σ΄ αυτή τη ζήτηση, πρέπει να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, πρέπει η δοκιμή -γιατί είμαστε υπό δοκιμή- να δώσουμε αυτή τη δοκιμή, να περάσουμε αυτές τις εξετάσεις και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των εργαζόμενων, της νεολαίας για μια πρωταγωνιστική χρήσιμη Αριστερά. Η Αριστερά δεν θα είναι συμπλήρωμα, δεν θα είναι εκκρεμές, δεν θα είναι τσόντα των άλλων πολιτικών.

Αυτή η διαδικασία που κάνουμε ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μας. Θα είναι ένα μεγάλο γεγονός. Ευχόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, τόνισε:  «Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή έχουμε ένα σημαντικό σταθμό σ΄ ένα ενδιαφέρον πείραμα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά αυτές τις μέρες παίρνει άλλα χαρακτηριστικά. Είναι ένα πείραμα συνάντησης αγωνιστών και αγωνιστριών από πολλές και διαφορετικές πολιτικές συλλογικότητες της Αριστεράς. Είναι ένα πείραμα συνάντησης ανένταχτων αγωνιστών και αγωνιστριών που αυτή τη στιγμή αισθάνονται ότι δεν πάει άλλο και ότι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τη δύναμη εκείνη που έχει σαν στόχο να αλλάξει τα πολιτικά πράγματα, που έχει σαν στόχο να ανατρέψει τους δυσμενείς σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς.

Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα αυτό το πείραμα. Ένα πείραμα συνάντησης πολιτικών συλλογικοτήτων και αγωνιστών της Αριστεράς που προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες και που μέχρι προχθές δεν είχαν τη δυνατότητα να κάθονται στο ίδιο τραπέζι, να συνομιλούν και σήμερα βρίσκονται μαζί. Κρατάνε τις απόψεις τους, κρατάμε τη διαφορετικότητα των ιδεών μας, όμως τις συνθέτουμε και αυτή η σύνθεση είναι μια δημιουργική σύνθεση. Και στις μέρες μας αυτή η σύνθεση παίρνει χαρακτήρα χιονοστιβάδας, διότι αυτή για μας είναι η πραγματική και πιο σημαντική σφυγμομέτρηση, όχι τα νούμερα των δημοσκοπήσεων. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι η σφυγμομέτρηση που καθημερινά αντιμετωπίζουμε και ερχόμαστε σε επαφή σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, σε όλους τους κοινωνικούς, εργασιακούς χώρους. Όταν βλέπουμε ανθρώπους, πολίτες να μας λένε, ήμουν ΠΑΣΟΚ, ήμουν Ν.Δ., όμως βλέπω στον ΣΥΡΙΖΑ μια ελπίδα και θέλουμε ναρθούμε μαζί σας, θέλουμε να μιλήσουμε μαζί σας.

Σε όλη την Ελλάδα έγιναν πάνω από 200 συνελεύσεις. Πολλές έγιναν πρόχειρα, άλλες όχι καλά προγραμματισμένα, αλλά αυτή είναι και η γοητεία της προσπάθειάς μας, που έχει ένα στοιχείο και έναν χαρακτήρα αυτοοργάνωσης, διότι μονάχα  αν μπούμε σε μια τέτοια λογική, όχι από τα πάνω καθοδήγησης, αλλά αυτοοργάνωσης της κοινωνικής Αριστεράς θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε σε προωθητική δύναμη αυτή τη δυναμική που καταγράφεται.

Θα βρεθούμε λοιπόν στο Φάληρο για να συζητήσουμε για τα μεγάλα προβλήματα και για να δώσουμε μια νέα πνοή σ΄ αυτό το εγχείρημα της συνάντησης, της κοινής δράσης και της κοινής προοπτικής της Αριστεράς για τον τόπο μας.

Εμείς δεν θα έχουμε σ΄ αυτή την Πανελλαδική Σύσκεψη ούτε διορισμένους συνέδρους, ούτε εξ οφίτσιο ειδικές θέσεις για τους κομματικούς αξιωματούχους. Εμείς θα έχουμε τους πολίτες εκείνους, τους αγωνιστές, τις αγωνίστριες που θέλουν να δουν μια εναλλακτική προοπτική για τον τόπο και θα τους έχουμε όλους μαζί. Θα συζητήσουμε όλοι μαζί.

Δεν θα έχουμε προσκεκλημένο τον Αμερικανό πρέσβη. Θα έχουμε όμως προσκεκλημένους όλους και όλες που αγωνίζονται σήμερα και δίνουν τη μάχη τους για μια άλλη προοπτική. Αυτούς που δίνουν τη μάχη στα λιμάνια, τους λιμενεργάτες, για να μην εκποιηθεί ο δημόσιος πλούτος, θα έχουμε προσκεκλημένους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ που αγωνίζονται με αξιοπρέπεια για έναν αγώνα που αφορά και το ασφαλιστικό τους αλλά και το να μην πουληθεί η ενέργεια στις μεγάλες πολυεθνικές. Θα έχουμε προσκεκλημένους τους εργαζόμενους της νέας γενιάς, τους νέους της γενιάς των 400 ? που αναζητάνε μια άλλη προοπτική στη ζωή τους. Κι αυτή η συνάντηση δεν είναι μια συνάντηση που θα τελειώσει την Κυριακή. Είναι μια συνάντηση που τώρα αρχίζει. Είναι ένα μεγάλο ταξίδι που θα αφορά το επόμενο διάστημα κάθε πόλη της χώρας, κάθε γωνιά, κάθε εργασιακό χώρο για να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη την ελπίδα που ανατέλλει τούτες τις μέρες και βρίσκεται στη δύναμη της ενότητας όλων των διαφορετικών συνιστωσών της Αριστεράς στη χώρα μας.»

ΑΝΤ. ΝΤΑΒΑΝΕΛΟΣ: «Σας περιμένουμε αύριο στις 7 μ.μ. θα αρχίσουν οι ομιλίες στο ΣΕΦ. Θα υπάρξει παρουσίαση της εισήγησης της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Θα υπάρχει χαιρετισμός από τον σ. Αλ. Αλαβάνο, Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, χαιρετισμός από τον Μ. Γλέζο. Θα ακολουθήσουν τα εισηγητικά υλικά, με σύντομες παρεμβάσεις απ΄όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και θα ακολουθήσει ένα διήμερο πολύ σοβαρής και έντονης πολιτικής συζήτησης από τον κόσμο της Αριστεράς.

Ο επόμενος σταθμός στο ταξίδι θα είναι την Τετάρτη στις 19/3, στη μεγάλη απεργία για το ασφαλιστικό, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξει όλες του τις δυνάμεις. Με αυτή την ευκαιρία σας δίνουμε και το κείμενο με τις θέσεις μας για το ασφαλιστικό….»

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

Μαρ.Βήχου (ΑΠΕ):  Επειδή υπάρχει η εμπειρία… στις περισσότερες συνεδριάσεις..  έρχεται και πολύς κόσμος ανένταχτος και αίτημα αυτών των ανένταχτων είναι με κάποια μορφή να μπορέσουν να μετέχουν σ΄ αυτή τη διαδικασία, μπαίνει το αίτημα μάλιστα να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν νιώθουν ότι θέλουν να γίνουν μέλη κάποιας από τις συνιστώσες, θέλουν να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό; …

Ρ.ΡΙΝΑΛΝΤΙ: Δημιουργικά. Το συζητάμε, ψάχνουμε να βρούμε λύσεις και έχουμε δώσει την εξής απάντηση προς το παρόν. Συνελεύσεις τοπικά, κλαδικά  σε όλους τους νομούς, σε όλες τις πόλεις, σε όλες τις γειτονιές, σε όλους τους χώρους που δουλεύει ο κόσμος, σε όλους τους χώρους που σπουδάζει. Συντονιστικές επιτροπές που να εκλεγούν, να βγουν, να διοριστούν, να φτιαχτούν, να βρει ο κόσμος τρόπους να φτιάξει τέτοιες συντονιστικές επιτροπές μέσα από τις γενικές συνελεύσεις.  Συντονισμός με τη Γραμματεία στην Αθήνα, πανελλαδική συνάντηση -αυτή που κάνουμε τώρα- ή πανελλαδικές συναντήσεις θεματικές ή για άλλα ζητήματα που μπορούν να προκύψουν και, βεβαίως, ξανά συζήτηση όλων αυτών των προβλημάτων με βάση τη δυναμική που θα έχει όλη αυτή η διαδικασία που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.

Υπάρχει ζήτηση για ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ζήτηση για συμμετοχή και υπάρχει προσπάθεια δημιουργικής απάντησης αυτών των ζητημάτων.


Επισυνάπτεται το κείμενο με τις θέσεις για το Ασφαλιστικό και το πρόγραμμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

«ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Όχι στη διάλυση του Ασφαλιστικού Συστήματος

Να αποσυρθεί το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Νέα βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού και δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος θέτει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που συζητείται ήδη στη Βουλή.

Ο ένας μετά τον άλλον όλοι οι κλάδοι εργαζομένων και όλα τα κοινωνικά στρώματα συνειδητοποιούν ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση αφορούν το σύνολο της κοινωνίας.

Δεν αφήνουν κανέναν απ΄ έξω.

Αλλά πάνω απ΄ όλα στοχεύει στην πλήρη αποδιάρθρωση και καταστροφή του ασφαλιστικού συστήματος.

Και όπως ανενδοίαστα ομολογεί στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου της, βασικός στόχος της παραμένει το ασφαλιστικό σύστημα των τριών πυλώνων και το άνοιγμα του δρόμου στην ιδιωτική ασφάλιση, την οποία αναγορεύει σε τρίτο πυλώνα του συστήματος.

Μ ΄ ένα νομοσχέδιο 154 άρθρων και 226 σελίδων δεν διαθέτει μια σκέψη, μια ιδέα ή μια παράγραφο για την αντιμετώπιση της διαχρονικής λεηλασίας των αποθεματικών, με την καταλήστευση των πόρων και την εισφοροδιαφυγή, με την αποδιάρθρωση και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, που αποτελούν τους κύριους παράγοντες που ευθύνονται για τα βασικά προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης.

Με τις ενοποιήσεις που προωθεί διαλύει κυριολεκτικά φορείς, κλάδους, προσωπικό ασφαλιστικών ταμείων, σε τέτοιο βαθμό που θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Όχι μόνο δεν θα μειωθεί το λειτουργικό κόστος της κοινωνικής ασφάλισης, όπως λέει ότι επιδιώκει η κυβέρνηση, αλλά, μέσα από το χάος που δημιουργείται, αυτό το κόστος θα εκτιναχθεί σε πολύ μεγαλύτερη ύψη.

Την ίδια στιγμή, με την ένταξη των Ειδικών Ταμείων στο ΙΚΑ, χαρίζει δισεκατομμύρια ευρώ στους εργοδοτικούς φορείς (ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ και Τράπεζες) από τις υποχρεώσεις τους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία των υπαλλήλων τους και φορτώνει με τεράστια νέα ελλείμματα το ΙΚΑ από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και της συμμετοχής του κράτους στα πλαίσια της 3μερούς χρηματοδότησης. Πάνω από 20% θα είναι η μείωση της εισφοράς για κάθε υπάλληλο (μείωση εργοδοτικής εισφοράς 6,67%, εισφοράς εργαζόμενου 3,33% και κράτους, για τους από 1/1/1993 ασφαλισμένους, 10%).

Ταυτόχρονα, συνεχίζοντας το έργο των νόμων Σιούφα (2084/1992) και Ρέππα (3029/2002) χτυπάει για άλλη μια φορά το ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αυξάνει τα όρια ηλικίας ακόμη και για την 35ετία (ή τα 10.500 ένσημα) από τα 58 στα 60 χρόνια.

Θέτει όριο ηλικίας ακόμη και για την 37ετία (ή 11.100 ένσημα) στα 58 χρόνια.

Αναγορεύει σε κύριους υπεύθυνους των οικονομικών προβλημάτων του ασφαλιστικού συστήματος τις μητέρες με ανήλικα παιδιά και τους εργαζόμενους σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και για να «διασώσει» το ασφαλιστικό αυξάνει τα όρια ηλικίας τους κατά 5 και 3 χρόνια αντίστοιχα.

Προωθεί έμμεσα την «εθελοντική» και μέχρι 3 χρόνια αύξηση των ορίων ηλικίας και μετά την 35ετία ή τα 65 χρόνια μέσω των κινήτρων παραμονής στην εργασία με πρόσθετη σύνταξη 3,3% για κάθε χρόνο.

Την ίδια στιγμή συνθλίβει κυριολεκτικά οποιαδήποτε πρόθεση πρόωρης αποχώρησης, μειώνοντας τη σύνταξη κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες για κάθε χρόνο πρόωρης εθελοντικής ή αναγκαστικής αποχώρησης.

Καθορίζει τις επικουρικές συντάξεις στο 20% των συντάξιμων αποδοχών και επιβάλλει μείωση των υψηλότερων συντάξεων σε 8 δόσεις.

Προκαλεί τη νοημοσύνη της κοινωνίας, αυξάνοντας από 50 σε 100 τον αριθμό των απαραίτητων ενσήμων για να έχει ο εργαζόμενος υγειονομική περίθαλψη από το Ταμείο του. Ο «υπεύθυνος» για την εισφοροδιαφυγή  πιάστηκε στην «τσιμπίδα» του νόμου και θα… πληρώσει μένοντας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!

Η οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των συνδικάτων τους φτάνει πια στο απροχώρητο.

Ήλθε η ώρα όλοι μαζί, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, να βροντοφωνάξουν.

Φτάνει πια με το νεοφιλελευθερισμό!

Φτάνει πια με την αντιλαϊκή πολιτική!

Το νομοσχέδιο-«τρομοκράτης», που απειλεί τη ζωή και το μέλλον της νέας γενιάς, των εργαζομένων και των συνταξιούχων της χώρας μας, πρέπει άμεσα να αποσυρθεί!

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις, μέσα και έξω από τη Βουλή, στο πλευρό της νεολαίας και των εργαζομένων για:

•    Να αποσυρθεί το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

•    Να καταργηθούν οι αντι-ασφαλιστικές διατάξεις των νόμων 2084/1992 της Ν.Δ. και 3029/2002 του ΠΑΣΟΚ και να παγιωθεί ένα ενιαίο, για όλους τους εργαζόμενους (παλιούς και νέους), ασφαλιστικό σύστημα, που θα περιλαμβάνει:

Καμιά αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και ορίων ηλικίας, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.

Πλήρη σύνταξη στα 35 χρόνια ή 10.500 ημέρες ασφάλισης, χωρίς όριο ηλικίας.

Όρια ηλικίας τα 65 έτη για τους άνδρες και τα 60 για τις γυναίκες, 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Διατήρηση των θετικών διακρίσεων για τις γυναίκες και βελτίωση των ρυθμίσεων για ευάλωτες κατηγορίες εργαζομένων.

Προστασία της μητρότητας μέσα και από το ασφαλιστικό σύστημα. Όρια ηλικίας για μητέρες με ανήλικα παιδιά τα 50 έτη.

Υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης. Απόκρουση από εργαζόμενους και συνταξιούχους του συστήματος των 3 πυλώνων.

Ο αγώνας αυτός πρέπει νάχει νικητή.

Τα εργατικό κίνημα πρέπει και πάλι να νικήσει.

Κι αυτό είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.

Μάρτης 2008
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ»


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

14-15-16 Μαρτίου 2008, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Παρασκευή 14/3

18.00 Προσέλευση

19:00 - 21.00

Σάββατο 15/3

10:00-21:00

Κυριακή 16/3


To Γραφείο Τύπου