Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/03/2008

Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα για το άνοιγμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου προς τον ΣΥΝ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το άνοιγμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου προς τον ΣΥΝ, έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Νομίζω ότι τα διλήμματα που έμπαιναν όλο το προηγούμενο διάστημα στην Aριστερά μπαίνουν σήμερα στις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Εμείς καταθέτουμε τις προτάσεις μας. Eίναι σαφείς οι θέσεις μας. Και, όταν μιλάμε για την ανάγκη μιας αριστερής στροφής, μιας άλλης προοπτικής για τον τόπο, είμαστε σαφείς. Οι πολίτες φεύγουν από τα δύο μεγάλα κόμματα ακριβώς επειδή διεκδικούν μια άλλη προοπτική για τη ζωή τους, μια άλλη προοπτική για τον τόπο.

Εμείς θεωρούμε ότι καλό πράγμα είναι ο διάλογος, καλό πράγμα είναι τα ανοίγματα, τα ανοίγματα όμως πρέπει να είναι συγκεκριμένα και να μην έχουν επικοινωνιακό χαρακτήρα. Διότι δεν μπορείς να έχεις και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ακέρια. Δεν μπορεί να διεκδικείς την ευρύτερη δυνατή συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, και μάλιστα χωρίς ηγεμονισμούς, και την ίδια στιγμή να έχεις στόχο την αυτοδύναμη πολιτική πλειοψηφία. Είναι πράγματα τα οποία δεν μπορούν τα ταιριάξουν μαζί.

 ΕΡ. Υπήρξε χθες μια επιστολή την οποία σας έδωσε μια απλή σύνεδρος που εκφράζει μια ανάγκη, του λεγόμενου δημοκρατικού κόσμου. Τι έχετε να πείτε;

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ μας παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον και μας αγκαλιάζει με μεγάλο ενδιαφέρον. Έμεινα εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων χθες στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έμεινε μέχρι τις έντεκα παρά τέταρτο για να ακούσει την ομιλία μου. Και βεβαίως ήταν μια πολύ τρυφερή στιγμή όταν μια κυρία μεγάλης ηλικίας με πλησίασε και μου είπε, εγώ είμαι αγωνίστρια της αντίστασης και είμαι εδώ και θέλω να σου πω ότι εμείς είμαστε αριστεροί. Και είδα με μεγάλο ενδιαφέρον αυτή την ενέργεια διότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ είναι αριστερός κόσμος και δεν ευθύνεται για τις πολιτικές επιλογές που έκανε στο παρελθόν η ηγεσία του.»

To Γραφείο Τύπου