Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/03/2008

Συνάντηση Αλ.Τσίπρα με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και το ΔΣ της Ένωσης Ιπτάμενων Συνοδών Φροντιστών

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον Κ.Ήσυχο, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και τον Ζ.Τσάβαλο, μέλος της Πολιτικής Κίνησης Αερομεταφορών του ΣΥΝ, συναντήθηκαν σήμερα με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και στη συνέχεια με το ΔΣ της Ένωσης Ιπτάμενων Συνοδών Φροντιστών.

Μετά τις συναντήσεις, ο Αλ. Τσίπρας έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα προμελετημένο έγκλημα. Ένα προμελετημένο έγκλημα από την πλευρά της κυβέρνησης για τη συρρίκνωση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, του δημόσιου αερομεταφορέα.

Πριν από ένα περίπου μήνα είχα καταγγείλει ότι εσκεμμένα κλείνουν γραμμές, εσκεμμένα συρρικνώνεται το πτητικό έργο της Ολυμπιακής, προκειμένου να δοθούν αυτές οι γραμμές σε ξένες εταιρείες. Η απάντηση ήταν άμεση από την πλευρά της διοίκησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών, διέψευσε τη δήλωσή μου, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν αεροσκάφη προς ενοικίαση.

Σήμερα δίνουμε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο που αποδεικνύει ότι η AIRBUS από το Νοέμβριο του 2007 έδωσε στη διάθεση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, μια σειρά από αεροσκάφη προς ενοικίαση. Βεβαίως οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, σε άμεση συνεργασία με την κυβέρνηση , δεν παρουσίασαν ποτέ αυτή τη δυνατότητα. Στόχος τους είναι να απαξιώσουν την ΟΑ.

Στόχος τους είναι στην εορταστική περίοδο του Πάσχα, αλλά και στην εαρινή περίοδο να κάνουν την κοινωνία να στραφεί εναντίον της Ολυμπιακής, ματαιώνοντας πτήσεις. Στόχος τους είναι να μετατρέψουν την Ολυμπιακή σε μια εταιρεία χαμηλών δυνατοτήτων τύπου «ΗΛΙΟΣ» με όσες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό, τόσο στην ασφάλεια των πτήσεων όσο και στην εθνική μας στρατηγική στις αερομεταφορές. Αυτό το έγκλημα δεν θα το αφήσουμε να περάσει και οι εργαζόμενοι στην ΟΑ είναι αυτοί που πρώτα αγωνίζονται για τη διατήρηση του δημόσιου αερομεταφορέα και μετά για όλα τα υπόλοιπα. Θα σταθούμε στο πλευρό τους, θα σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους.»

Ταξ. Χρήστου (Πρόεδρος Ένωσης Ιπταμένων Συνοδών Φροντιστών): « Ενημερώσαμε σήμερα τον πρόεδρο ότι το σχέδιο που έχει εμπνευστεί ο αρμόδιος υπουργός και κοινοποίησε στην ελληνική κοινωνία πριν τα Χριστούγεννα, εφαρμόζεται και εξελίσσεται σήμερα με διαφορετικό τρόπο σταδιακά, απαξιώνεται η εταιρεία έχοντας λιγότερα αεροσκάφη από τα αεροσκάφη που έχει εξαγγείλει η εταιρεία για την καλοκαιρινή περίοδο, και μη φροντίζοντας εγκαίρως να κλείσει το απαραίτητο προσωπικό. Παρουσιάστηκε αυτό το πρόβλημα και τις προηγούμενες ημέρες και αυτό που έχουμε να πούμε και να δηλώσουμε είναι ότι αν η υπεύθυνη διοίκηση των ΟΑ κάλυπτε με προσωπικό την εταιρεία εγκαίρως και εφάρμοζε την ίδια σπουδή που δείχνει για να προσλαμβάνει συμβούλους ακαθορίστου αναγκαιότητας και αρμοδιότητας στην εταιρεία , να κάνει το ίδιο και με τα αεροπλάνα και με το προσωπικό, σε καμία περίπτωση δεν θα είχε πρόβλημα ο έλληνας επιβάτης. Το προσωπικό της εταιρείας είναι στη διάθεση των επιβατών, βοήθησε πάντοτε και πάντα βοηθάει την εταιρεία και δεν θα χαρίσουμε τους επιβάτες μας, δεν θα χαρίσουν τους ανθρώπους που μας στηρίζουν στον ανταγωνιστή είτε αυτός είναι εγχώριος είτε ξένος όπως επιθυμεί ο υπουργός και όσοι διοικούν την εταιρεία».

To Γραφείο Τύπου