Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/03/2008

Δήλωση του Ανδρέα Καρίτζη, υπεύθυνου Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την 1η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ και τις προοπτικές που ανοίγουν την επόμενη μέρα για τη ριζοσπαστική Αριστερά

Η σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώθηκε σήμερα επιβεβαίωσε ότι μια νέα πολιτική δύναμη αναδύεται για να αλλάξει τους συσχετισμούς. Μια μεγάλη παράταξη της Αριστεράς δυναμώνει κάθε μέρα και είναι σε θέση να εκφράσει τις ανάγκες και τις ελπίδες των εργαζόμενων και της νεολαίας. Η ριζοσπαστική Αριστερά που εκφράζουν ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην απέναντι όχθη με το ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως όλα δείχνουν, αυτό το κόμμα δεν είναι διατεθειμένο να θέσει θέμα αναδιανομής του πλούτου υπέρ των από κάτω. Γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν μπορείς να είσαι υπέρ των φτωχών χωρίς να είσαι εναντίον των πλουσίων.

Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να διαχειριστούν την μιζέρια των από κάτω. Αντίθετα, διαθέτουν μια μεθοδολογία δράσης και έναν προγραμματικό πυρήνα αντιπολίτευσης - και γιατί όχι διακυβέρνησης στο μέλλον, που αποσταθεροποιεί τον νεοφιλελευθερισμό και πλήττει τα σχέδια των τραπεζών και των μεγάλων συμφερόντων. Με αυτόν τον τρόπο απαντάνε επί της ουσίας στα προβλήματα των εργαζομένων και της νεολαίας, καθώς θέτουν στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης το αίτημα της αναδιανομής. Αυτός είναι ο προγραμματικός πυρήνας που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών για ριζική αλλαγή στην πορεία της χώρας. Σε μια τέτοια πορεία, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει να βρίσκεται απέναντι.

To Γραφείο Τύπου