Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/03/2008

Υπολειτουργία Κ.Υ. Καπανδριτίου

Ερώτηση Θ.Λεβέντη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Το Κ.Υ. Καπανδριτίου καλύπτει μια μεγάλη και πολυπληθή περιοχή της Β.Α. Αττικής. Το τελευταίο διάστημα το ούτως ή άλλως ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα εκτός των άλλων τα  Περιφερειακά Ιατρεία που ενισχύει το Κ.Υ. να υπολειτουργούν. Οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής (Αυλώνας,  Αφίδνες, Κάλαμος, Ωροπός κ.λ.π.) λόγω έλλειψης ανεπτυγμένου συγκοινωνιακού δικτύου δεν έχουν πρόσβαση στο Κ.Υ  Καπανδριτίου, με αποτέλεσμα  να υφίστανται τεράστιες ταλαιπωρίες, αλλά και η υγειονομική τους περίθαλψη να είναι ελλιπής και ανεπαρκής.

Το Κ.Υ. Καπανδριτίου  έχει κενές θέσεις αυτή την περίοδο Παιδιάτρου, Καρδιολόγου, Παθολόγων και  Γενικών Ιατρών. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Σε ερώτησή μας με Α.Π. 9389/18-6-2007 με θέμα την ίδρυση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στον Αυλώνα και μάλιστα σε οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος είχαμε επισημάνει τα προβλήματα υγειονομικής κάλυψης της περιοχής.

Στην απάντησή σας επισημαίνεται ότι η ίδρυση ενός τέτοιου ιατρείου βάση του νόμου γίνεται όταν η περιοχή παρουσιάζει ιδιαίτερες γεωγραφικές και πληθυσμιακές ανάγκες όπως αναφέρουμε παραπάνω. Επί πλέον δεν ισχύει ότι δεν υπάρχει αίτημα από τους φορείς της περιοχής, όταν είναι γνωστό ότι ο Δήμος παραχώρησε οικόπεδο για αυτό το λόγο.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

•    Τι μέτρα θα πάρει άμεσα για την κάλυψη των κενών θέσεων  σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Καπανδριτίου;

•    Θα στελεχωθούν τα Περιφερειακά Ιατρεία με μόνιμο και σταθερό προσωπικό;

•    Σκοπεύει να λάβει υπόψη του τις ιδιαίτερες πληθυσμιακές και γεωγραφικές ανάγκες της περιοχής  και να ιδρύσει Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στον Αυλώνα, ώστε  να προσφέρει καλύτερη υγειονομική περίθαλψη στους κατοίκους της περιοχής;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ  ΛΕΒΕΝΤΗΣ