Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/03/2008

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας την πώληση του ποσοστού στον ΟΤΕ της Marfin Investment Group στην Deutsche Telecom και τη στάση της κυβέρνησης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η θετική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην πώληση του ποσοστού στον ΟΤΕ της Marfin  προς την Deutsche Telecom επιβεβαιώνει ότι αυτή η πώληση γίνεται σε συμπαιγνία με την κυβέρνηση προκειμένου να κερδοσκοπήσει η Marfin και κυρίως να παραδοθεί στη συνέχεια ο έλεγχος και το “management” του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom.

Η απαράδεκτη αυτή κυβερνητική μεθόδευση που οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση μιας στρατηγικής επιχείρησης όπως ο ΟΤΕ, συνιστά μείζον  πολιτικό, οικονομικό,  κοινωνικό και εργασιακό έγκλημα σε βάρος της χώρας αλλά και της εθνικής ασφάλειας.

Το μεθοδευμένο παιχνίδι για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ θα συναντήσει την αντίθεση και αντίσταση σύσσωμου του ελληνικού λαού. Η πώληση της Ελλάδας που πάει να ολοκληρώσει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να περάσει.

To Γραφείο Τύπου