Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/01/2006

Για το θέμα που έχει προκύψει με τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής των ΕΛΠΕ και τη ΔΕΗ

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής των ΕΛΠΕ και τη ΔΕΗ, έκανε την εξής δήλωση:

«Συνεχείς και ανυπόφορες πιέσεις υφίσταται καθημερινά η ΔΕΗ να προσφέρει υψηλότερες τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια, προκειμένου να γίνει δυνατή η είσοδος στον δίκτυο της ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας των ΕΛΠΕ, στα οποία, ως γνωστόν, έχουν στρατηγική θέση ιδιωτικά συμφέροντα.

Η ΔΕΗ, δεν φτάνει που με νόμο αποκλείεται από τους διαγωνισμούς για τις νέες ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες, έχει βρεθεί και στο στόχαστρο των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που θέλουν να κερδοσκοπήσουν στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η περίφημη απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει, θα έχει ως συνέπεια να εκτιναχθούν στα ύψη τα τιμολόγια του ηλεκτρισμού. Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μεγάλες αυξήσεις στα ηλεκτρικά τιμολόγια εντός του 2006 και για τα επόμενα χρόνια. Οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος θα αποτελέσουν τη χαριστική βολή για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, την ώρα που η κυβέρνηση εφαρμόζει σκληρή πολιτική λιτότητας και βαριάς φορολογίας για μισθούς και συντάξεις, ενώ αναμένονται και νέα φορολογικά μέτρα.»

To Γραφείο Τύπου