Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/03/2008

Δηλώσεις Κώστα Ήσυχου, μέλους της Κ.Π.Ε. του ΣΥΝ, σχετικά με τις δηλώσεις Κ. Χατζηδάκη για την ιδιωτικοποίηση της ΟΑ και αεροδρομίων

«Οι δηλώσεις του Υπ. Μεταφορών, Κ. Χατζηδάκη, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό επιβεβαιώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει ότι έχει απομείνει στον στρατηγικό κλάδο των δημοσίου στις αερομεταφορές και τον τουρισμό.

 Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να πλήξει την ΟΑ μέσα στην περίοδο αιχμής λίγο πριν το Πάσχα φτάνοντας στο σημείο να σχεδιάζει να περιορίσει τις τακτικές πτήσεις της εταιρίας με  μεθοδευμένο σχέδιο  έλλειψης αεροσκαφών. Το σχέδιο απαξίωσης της κυβέρνησης θέλει να κάνει «ελκυστική» την ΟΑ στους ιδιώτες, ενώ σήμερα κάνει ότι μπορεί να την κάνει μη ελκυστική στους επιβάτες της.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ετοιμάζει να φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων της χώρας που έχουν τεράστια διακινήσει επιβατών σε εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό ( Κέρκυρα, Ρόδο, Ηράκλειο,  Κω, κ.λ.π) Πρόκειται για παράδοση των «πυλών του αέρα» αφού ταυτόχρονα ξεπούλιουνται και οι «πύλες της θάλασσας» (λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης). Όλα αυτά την ιδία στιγμή που η αντί- ασφαλιστική λαίλαπα προχωρά.

Επιβάλλεται να προχωρήσει το συνδικαλιστικό κίνημα σε συντονισμό και αγώνα σε όλα τα επίπεδα ώστε να μπει φρένο στην επικίνδυνη πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, θεσμοθέτησης της φθηνής και ελαστικής εργασίας, και των συντάξεων πείνας που η Ν.Δ. θέλει να επιβάλλει.

Πρέπει να αποδειχτεί ότι το εργατικό κίνημα μπορεί να αποδεσμευτεί από το δικομματικό κατεστημένο, σχεδιάζοντας ενωτικά, αγωνιστικά. Μαχητικά, νικηφόρα μέτωπα.

Πρέπει έμπρακτα να αποδειχτεί ότι η η κοινωνική, συνδικαλιστική, κινηματική  και πολιτική Αριστερά μπορεί να διαδηλώνει και να μάχεται στην ίδια  πλατεία, στο ίδιο πεζοδρόμιο.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!»

To Γραφείο Τύπου