Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/03/2008

ΟΤΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΕΛΤΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΔΕΥΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Πειραιά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπ. Μεταφορών κ. Κ. Χατζηδάκη μετά την Κυβερνητική Επιτροπή, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Οι δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη προκαλούν βάναυσα το κοινό αίσθημα και ανοίγουν το δρόμο για την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα όλων, συλλήβδην, των στρατηγικών δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών, οι οποίες βρίσκονται υπό την εποπτεία του.

Ο τίτλος που ταιριάζει στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Μεταφορών είναι ένας: «Όλα στο σφυρί, στο έλεος της ιδιωτικής κερδοσκοπίας, με τους εργαζόμενους στον αέρα».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης:

•    Επιβεβαίωσε την απαράδεκτη παράδοση του ΟΤΕ στον έλεγχο  και το management της Deutsche Telecom

•    Τόνισε εκ νέου την ιδιωτικοποίηση της ΟΑ μέχρι τέλους του 2008 χωρίς, μάλιστα, να πει τίποτα για το μέλλον των εργαζομένων

•    Εξήγγειλε την ιδιωτικοποίηση (στρατηγική συμμαχία) των Ταχυμεταφορών των ΕΛΤΑ, πράγμα που ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ

•    Εξήγγειλε την εκχώρηση, μέσω ΣΔΙΤ, όλων των περιφερειακών αεροδρομίων στην ιδιωτική διαχείριση  

•    Επανήλθε στην αποκοπή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον όμιλο του ΟΣΕ, πράγμα που υποβαθμίζει συνολικά τον ΟΣΕ, ανοίγει το δρόμο για την αναγκαστική εκδίωξη του προσωπικού του και υποβοηθά την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρομικών μεταφορών

Το τραγικό είναι ότι ο κ. Χατζηδάκης έφτασε στο σημείο να αφήνει ανοιχτό το θέμα να επιβληθούν διόδια για την είσοδο στο κέντρο των Αθηνών, πράγμα που θα καταστήσει το κέντρο της πρωτεύουσας προσιτό μόνο για τους πλούσιους και εκλεκτούς.

Αυτοί οι προκλητικοί αντικοινωνικού σχεδιασμοί του Υπ. Μεταφορών, που συνιστούν ένα «σκληρό νεοφιλελεύθερο μανιφέστο», δεν θα περάσουν.

To Γραφείο Τύπου