Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/03/2008

Ενωμένοι, αγωνιζόμαστε και νικάμε. Τα δικαιώματά μας είναι αδιαπραγμάτευτα! Σχετικά με τις χθεσινές παλλαϊκές απεργιακές κινητοποιήσεις, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ επισημαίνει:

Η χθεσινή παλλαϊκή κινητοποίηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η απεργία ήταν καθολική, σταματώντας κάθε δραστηριότητα σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Η συγκέντρωση και πορεία της Αθήνας είχε εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, ξεπερνώντας αντίστοιχες προηγούμενες κινητοποιήσεις, ενώ παρόμοιο ήταν το σκηνικό και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Οι εργαζόμενοι/ες, όλων των ηλικιών, έδειξαν ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με την προσβολή της ζωής και της αξιοπρέπειάς τους, με την επιχειρούμενη μείωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης συναντά την αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δεν πρόκειται να κοπάσει ακόμη κι αν αυτό ψηφιστεί. Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει το βροντερό μήνυμα ότι τα δικαιώματα μας είναι αδιαπραγμάτευτα. Την προειδοποιούμε ότι, αν δε σταματήσει να επιτίθεται στην κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ένταση.

Χαιρετίζουμε τα εκατομμύρια των απεργών και τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες για τη μαχητικότητά τους, η οποία αποτελεί εγγύηση ότι η χώρα αυτή μπορεί να έχει και θα έχει ένα καλύτερο μέλλον, σε πλήρη αντίθεση με την πορεία που ακολουθεί σήμερα εξαιτίας κυβερνήσεων όπως η σημερινή.

To Γραφείο Τύπου