Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/03/2008

Δήλωση Δ. Στρατούλη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνου εργατικής πολιτικής του, σχετικά με τις κλήσεις του εισαγγελέα προς τα μέλη του προεδρείου της ΓΕNΟΠ να καταθέσουν ως κατηγορούμενοι για τις διακοπές λειτουργίας της μονάδας της ΔΕΗ

Σχετικά με τις κλήσεις του εισαγγελέα προς τα μέλη του προεδρείου της ΓΕNΟΠ να καταθέσουν ως κατηγορούμενοι για τις διακοπές λειτουργίας της μονάδας της ΔΕΗ ο Δ. Στρατούλης μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του δήλωση τα ακόλουθα:

Η ενέργεια του εισαγγελέα να καλέσει ως κατηγορούμενους τους απεργούς της ΔΕΗ έρχεται ως συνέχεια της σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας του κ. Σανιδά και εναρμονίζεται πλήρως  με τις προσπάθειες της κυβέρνησης να συκοφαντήσει και να τρομοκρατήσει το μεγαλειώδες απεργιακό κίνημα των εργαζομένων ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο - «σφαγείο» των δικαιωμάτων τους.

Είτε με δικαστικές προσφυγές, είτε με συκοφαντίες είτε με την αντιπαράθεσή τους με άλλα τμήματα της κοινωνίας είτε με ωμή αστυνομική καταστολή. Η εισαγγελική αυτή πρωτοβουλία μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω σε εποχές ασύδοτων παραβιάσεων της δημοκρατικής νομιμότητας και αμφισβητεί εμπράκτως το συνταγματικά κατοχυρωμένο από τους εργαζόμενους δικαίωμα της απεργίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους της χώρας σε αγωνιστική αλληλεγγύη με τους κατηγορούμενους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, σε συνέχιση του αγώνα για να ακυρωθεί στην πράξη ο αντιασφαλιστικός νόμος της κυβέρνησης και σε ενεργητική στήριξη  της πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ για την διενέργεια λαϊκού δημοψηφίσματος για την απόρριψη αυτού του απαράδεκτου νόμου.

To Γραφείο Τύπου