Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/03/2008

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ για τον θάνατο στρατιώτη στην Τρίπολη

Σήμερα 21 Μάρτη 2008 άφησε την τελευταία πνοή του από μηνιοεγφαλίτιδα ένας νέος άνθρωπος ο οποίος κλήθηκε να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στην Αεροπορία στην Τρίπολη.

Ο φόρος ζωής νέων που καλούνται να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία το τελευταίο διάστημα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.

Οι ελλείψεις και οι παραλείψεις σε ζητήματα ασφάλειας αλλά και υγιεινής στο σύνολο των στρατοπέδων αλλά και η εντατικοποίηση της στρατιωτικής ζωής, αποτέλεσμα μια συντεχνιακής στρατιωτικής μεταρρύθμισης μακριά από μια πραγματική δημοκρατική μεταρρύθμιση, δημιουργούν ένα πλαίσιο στρατιωτικής θητείας που τα πιο απλά και αυτονόητα ζητήματα όπως αυτά της υγιεινής και υγείας των στρατευμένων προσπερνιούνται, ιεραρχούνται σαν δευτερευούσης σημασίας.

Ο Συνασπισμός εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στους συγγενείς και συναδέλφους των θυμάτων. Ζητά την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, να παρθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για να μην υπάρχει παρόμοιο κρούσμα στα στρατόπεδα όλης της χώρας. Ζητάμε τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των ερευνών για αυτό και άλλα γεγονότα που αφορούν σε ατυχήματα και θανάτους στρατιωτικού προσωπικού και να αποδοθούν οι ευθύνες από όπου και αν αυτές να προέρχονται.

Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο θύμα στο πόλεμο ανευθυνότητας που μας έχει κηρύξει η κυβέρνηση.

To Γραφείο Τύπου