Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/03/2008

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, στην συνάντησή του με ποδοσφαιριστές και ανθρώπους δύο ερασιτεχνικών ομάδων στην Καισαριανή

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την συνάντησή του με ποδοσφαιριστές και ανθρώπους δύο ερασιτεχνικών ομάδων στην Καισαριανή δήλωσε τα ακόλουθα:

«Ήρθαμε στο γήπεδο της Νήαρ-Ιστ για να συναντηθούμε με τα νέα παιδιά, τους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους δυο ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων, του Αστέρα 2004 Καισαριανής και της Δάφνης Π. Φαλήρου, που εκτός από την αθλητική δραστηριότητα, έχουν πάρει πολιτιστικές και οικολογικές πρωτοβουλίες, για την δενδροφύτευση των γηπέδων και εμείς θέλουμε να στηρίζουμε τέτοιες ενέργειες.

Παράλληλα, θέλουμε να αναδείξουμε ένα διαφορετικό αθλητικό μοντέλο, χωρίς τα νοσηρά φαινόμενα που χαρακτηρίζουν τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Εμείς πιστεύουμε ότι η καρδιά του ελληνικού αθλητισμού χτυπά κυρίως στον ερασιτεχνικό αθλητισμό κι όχι στο ΟΑΚΑ, το Καραϊσκάκη και τη Λεωφόρο.

Πιστεύουμε ότι η καρδιά του αθλητισμού βρίσκεται στις λιγοστές αλάνες που απέμειναν στις πόλεις, γι αυτό και αγωνιζόμαστε να σώσουμε κάθε ελεύθερο χώρο, στη περιφέρεια που αδειάζει ενώ ο αθλητισμός, παράλληλα με τις ευκαιρίες στην εργασία, θα μπορούσε να αποτελέσει για τη νεολαία ένα σημαντικό μέρος της ζωής της.

Επιδιώκουμε να εκφράσουμε την ανάγκη κάθε μαθητή που δεν μπορεί να αθληθεί στο σχολείο, κάθε γονιού που πληρώνει για κάτι που είναι κοινωνικό δικαίωμα και η πολιτεία θα έπρεπε να προσφέρει, αλλά δεν το κάνει, θέλουμε να εκφράσουμε την αγωνία όσων ανιδιοτελών ανθρώπων του αθλητισμού αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι και αβοήθητοι».

To Γραφείο Τύπου