Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/03/2008

Συνέντευξη Δημήτρη Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ για το ασφαλιστικό και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα τόνισε, μεταξύ άλλων:

Όσοι μας κατηγορούν για την πρόταση για δημοψήφισμα, υβρίζουν και τον ιδρυτή της ΝΔ, ο οποίος ήταν ο βασικός εμπνευστής του συντάγματος του 1975, στο οποίο στηρίζεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν η ΝΔ πιστεύει ότι αυτό που κάνει είναι σωστό, τότε «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Η σπουδή της να αρνηθεί αυτή την πρόταση, δείχνει φόβο, δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτική της. Δεν μπορείς να λες «είμαι λαοπρόβλητη κυβέρνηση, ο λαός είναι μαζί μου, όσοι αντιδρούνε είναι ισχνές μειοψηφίες ή συντεχνίες ή ρετιρέ» και να φοβάσαι τη λαϊκή ετυμηγορία.

Αν η κυβέρνηση αρνηθεί την πρόταση για δημοψήφισμα φοβούμενη τον λαό, είναι η ίδια που φέρνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη δύσκολη θέση. Γιατί  μια οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία λέει «ναι» σʼ έναν κακό νόμο και από την άλλη έχουμε μια εντυπωσιακή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που λέει «όχι».

Στην Ισπανία έκαναν οκτώ χρόνια διαπραγμάτευση για να καταλήξουν στο ασφαλιστικό. Στην Σουηδία τέσσερα χρόνια. Στην Ιταλία, μετά από ουσιαστική διαπραγμάτευση, κατέληξαν σε δημοψήφισμα όπου ψήφισαν εκατομμύρια εργαζόμενοι. Εμείς γιατί να δεχθούμε τον αντικοινωνικό αυταρχισμό της ΝΔ;

Ένας από τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ισχυρή δυναμική, είναι γιατί είναι η πιο ουσιαστική, η πιο δυναμική, η πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ. Αυτό είναι για μας τίτλος τιμής. Νοιώθω υπερήφανος γιατί ο Α. Αλαβάνος έκανε αυτή την πρόταση. Δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό που είπε ο κ. Βενιζέλος, εκτός γραμμής ΠΑΣΟΚ, ότι έπρεπε, πριν διατυπώσουμε αυτή την πρόταση στη βουλή, να πάρουμε προηγουμένως την άδειά του ή την άδεια του ΠΑΣΟΚ.

To Γραφείο Τύπου