Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/03/2008

Η επιλογή για τη Μ. Ανατολή δεν είναι «αμερικανοκρατία ή θεοκρατία»

Μιλώντας στο «Κόκκινο 105,5» (εκπομπή Γιάννη Ανδρουλιδάκη) για τα 5 χρόνια του πολέμου στο Ιράκ, ο Πάνος Τριγάζης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ τόνισε:

Η κυβέρνηση Μπους και οι πρόθυμοι σύμμαχοί της έχουν εδώ και καιρό ηττηθεί στο Ιράκ ηθικά και πολιτικά. Σήμερα και ο λαός των ΗΠΑ με μεγάλη πλειοψηφία ζητεί την αποχώρηση από το Ιράκ.

Με πολέμους και  κατοχές δεν χτίζεται το μέλλον. Η επιλογή για τη Μ. Ανατολή δεν είναι «αμερικανοκρατία ή θεοκρατία», αλλά ειρήνη, δημοκρατία και οικολογική προστασία. Να λυθεί το Παλαιστινιακό που αποτελεί πρόβλημα-κλειδί για την ειρήνη στην περιοχή. Οι χώρες της Μ. Ανατολής μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν. Να μετατρέψουν τη Μ. Ανατολή σε ζώνη ελεύθερη από πυρηνικά όπλα. Ο ΣΥΝ έχει προτείνει και εργάζεται για ένα μόνιμο Ευρω-Μεσανατολικό Φόρουμ αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων. Υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις στη μ. Ανατολή και χρειάζονται την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Η προσπάθεια για την ανάπτυξη του αντιπολεμικού κινήματος θα συνεχιστεί. Ήδη το κίνημα αυτό έχει αποτελέσει τον καταλύτη πολιτικών ανακατατάξεων. Το γεγονός ότι η πολιτική Μπους έχει ήδη καταδικαστεί από το λαό των ΗΠΑ οφείλεται και στη δράση του αμερικανικού κινήματος.

To Γραφείο Τύπου