Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/03/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Είναι αντιφατικό και σκανδαλώδες να δίνονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, νέες άδειες λειτουργίας μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, καθώς και επεκτάσεις σε ήδη λειτουργούσες, στην περιοχή του Κόρφου.

•    Όταν δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, για ακυρώσεις λειτουργίας υφιστάμενων μονάδων για περιβαλλοντικούς λόγους

•    Όταν ο δήμος και η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, (έστω και εκ των υστέρων), γνωμοδοτούν αρνητικά

•    Όταν η περιοχή δεν έχει ειδικό χωροταξικό σχεδιασμό

•    Όταν στην περιοχή λειτουργούν ήδη 18 ιχθυοτροφεία, εδώ και πολλά χρόνια, με σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση της θαλάσσιας περιοχής

ΚΑΛΟΥΜΕ

•    Τους κατοίκους της περιοχής να κινητοποιηθούν για να αποτραπεί η ολοκληρωτική καταστροφή της περιοχής του Κόρφου, απαιτώντας γενικό και ειδικό χωροταξικό σχεδιασμό.

•    Τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση που χρόνια έδινε τις άδειες χωρίς παρακολούθηση της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων και επιπτώσεων, αγνοώντας επιδεικτικά ακόμα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας και του Συνηγόρου του Πολίτη να εφαρμόσει επιτέλους τη νομοθεσία και να λογοδοτήσει για την έως τώρα λειτουργία των υπηρεσιών της.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης έχει ήδη καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, από τις 31/1/2008, με αφορμή τις προκλήσεις κάποιων «υπαλλήλων» των επιχειρήσεων και τη στάση των λιμενικών αρχών και ακόμα περιμένει την απάντηση των αρμοδίων.

Η Ν.Ε. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ νομού Κορινθίας θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της στην ελληνική Βουλή και την Ευρωβουλή, βασιζόμενη στα στοιχεία των τοπικών φορέων, για την κατάσταση στην περιοχή για τις νέες αδειοδοτήσεις και επεκτάσεις των υπαρχόντων μονάδων.

Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων, σε κάθε κινητοποίηση για τη σωτηρία της περιοχής και της ήπιας, βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης της.

Ν.Ε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ