Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/03/2008

Δήλωση-Πρόταση του Νίκου Τσούκαλη για ανακήρυξη του έτους 2008 ως έτος οδικής ασφάλειας

Το πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα στο κέντρο της πόλης μας που στοίχισε τη ζωή σε ένα νέο συμπολίτη μας αλλά και όλα όσα γίνονται καθημερινά στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο, ιδίως αυτό της κατά τα άλλα... εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών-Πύργου δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με... διαπιστώσεις και ευχολόγια.

Έχω δημόσια διατυπώσει την πρόταση για ανακήρυξη του έτους 2008 ως έτος οδικής ασφάλειας. Η υλοποίηση της πρότασης περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων και ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, την άρση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου και την καλλιέργεια κυκλοφοριακής αγωγής.

Στα πλαίσια μιας τέτοιας προσπάθειας θα μπορούσαν ενδεικτικά να υλοποιηθούν οι παρακάτω ενέργειες:

1.    Διεκδίκηση των απαραίτητων παρεμβάσεων απʼ το ΥΠΕΧΩΔΕ για το υφιστάμενο εθνικό δίκτυο μέχρι την κατασκευή της νέας Εθνικής οδού.

2.    Ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα θέματα πρόληψης και ενημέρωσης.

3.    Υποστήριξη και ενίσχυση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και κυκλοφοριακής αγωγής.

4.    Δράσεις ενημέρωσης από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την ΤΕΔΚ, την Τροχαία και τους επαγγελματίες.

5.    Ανάθεση εκπόνησης μελετών για την επικινδυνότητα του επαρχιακού δικτύου του νομού αλλά και του οδικού δικτύου της πόλης των Πατρών.

Είναι καιρός να ενεργοποιηθούμε όλοι στην κατεύθυνση της προάσπισης του πολυτιμότερου αγαθού που είναι η ανθρώπινη ζωή. Δεν χρειάζεται κι άλλο αίμα στην άσφαλτο για να αντιδράσουμε. Πρέπει να δράσουμε και πρέπει να το κάνουμε τώρα.

Νίκος Τσούκαλης