Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/03/2008

Σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τις απλήρωτες εφημερίες

Είναι γνωστή πλέον στο πανελλήνιο και όχι μόνο στους υγειονομικούς, η εικονική πραγματικότητα που κατασκευάζει ο κ. Υπουργός Υγείας για τα πράγματα και τα προβλήματα του δημόσιου τομέα υγείας.

 Οι νοσοκομειακοί γιατροί μένουν απλήρωτοι για δεδουλευμένα από τις αρχές Δεκεμβρίου έως σήμερα κι έχουν φτάσει πλέον σε σημείο οικονομικής ασφυξίας. Τούτο βεβαίως έγινε εσκεμμένα, προκειμένου να τους οδηγήσει σε υπογραφή σύμβασης με όρους κυριολεκτικά δουλοκτητικούς.                           

Ο εκβιασμός αυτός συνάντησε έντονες αντιδράσεις απ΄ όλους τους Νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας που από τις 11 Μαρτίου ξεκίνησαν κινητοποιήσεις σε πολλά Νοσοκομεία που οδήγησαν το υπουργείο σε αδιέξοδο που τρέχει τώρα να καλύψει με Δελτία Τύπου.

Είναι καιρός πλέον ο κ. Υπουργός να πάψει να μετέρχεται την τεχνική της στρουθοκαμήλου και να κοιτάξει την πραγματικότητα κατάματα, που τον διαψεύδει.

Ο δημόσιος τομέας υγείας νοσεί βαρύτατα. Οι εργαζόμενοι υγειονομικοί οδηγούνται σε αδιέξοδα. Η πολιτική υγείας που εφαρμόζει η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά την υγεία του λαού.    

Τμήμα Υγείας