Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/03/2008

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, σχολιάζοντας όσα σήμερα είπε ο Υπουργός Οικονομία και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης σε εκδήλωση του ΣΕΒ για τα φοβικά σύνδρομα που προκαλεί στους πολίτες η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ

«Είναι απορίας άξιο που ο κύριος Αλογοσκούφης δεν καταλαβαίνει, ότι οι πολίτες φοβούνται την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, γιατί αυτή θα έχει μεγάλες και ανεπανόρθωτες αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, στην κοινωνία, στους εργαζόμενους την εθνική κυριαρχία και στο ίδιο το μέλλον της χώρας μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλληλέγγυος με τον αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ να ακυρώσουν το μεγάλο οικονομικό, εθνικό και κοινωνικό έγκλημα του ξεπουλήματός του στη γερμανική Ντόιτσε Τέλεκομ και να αποκρούσουν την κυβερνητική προσπάθεια τρομοκράτησής τους με δικαστικές αποφάσεις απαγόρευσης των απεργιών τους.

Το μεγάλο κόλπο της πώλησης του ποσοστού της MIG στον ΟΤΕ στη γερμανική εταιρεία στήθηκε με εγγυητή την κυβέρνηση της Ν.Δ., που δεσμεύτηκε ότι θα της δώσει και το μάνατζμεντ. Οι Γερμανοί δεν αγόρασαν πολύ ακριβά τις μετοχές του Βγενόπουλου στον ΟΤΕ για φιλανθρωπικούς λόγους, αλλά γιατί είχαν τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα τους δώσει και ένα κομμάτι των μετοχών του δημοσίου στον ΟΤΕ, κυρίως όμως το “άγιο δισκοπότηρο” κάθε επιχείρησης στρατηγικής σημασίας που είναι το μάνατζμεντ».

To Γραφείο Τύπου