Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/03/2008

Συνέντευξη Δ.Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο του ALPHA για τις πολιτικές εξελίξεις

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Άλφα (Μπ. Παπαπαναγιώτου) για τις πολιτικές εξελίξεις, τόνισε μεταξύ άλλων:

Για τις επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Από τη στιγμή που αλλάζουν πράγματα στην κοινωνία και δυναμώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αναμενόμενο οι αντίπαλοί του -και εννοώ τα άλλα κόμματα και όχι τα ΜΜΕ- να δυναμώνουν τις επιθέσεις εναντίον μας.

Η ανοδική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ «χαλάει τη σούπα» του δεξιόστροφου κατεστημένου. Στις επιθέσεις που δεχόμαστε από την ηγεσία του ΚΚΕ και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η απάντησή μας είναι: «ηρεμήστε και αντί να κάνετε αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνετε πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση στη ΝΔ». Η δική μας απάντηση σʼ αυτές τις επιθέσεις, είναι ακόμη πιο πολλές πρωτοβουλίες για κοινή δράση της αντιπολίτευσης, όπως η πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό, ώστε να κάνουμε δυσκολότερη τη ζωή της κυβέρνησης.

Το καινούργιο των τελευταίων ημερών είναι οι σφοδρές επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ. Δεν υπάρχει πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ και της κυβέρνησης που να μην τραβήξει μια σκληρή επίθεση, με χαρακτηρισμούς έως και υβριστικούς, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος είναι ότι ένας στους δέκα ψηφοφόρους της, που είχε ψηφίσει ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, τώρα σκέπτεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό επιβεβαιωθεί στις κάλπες, δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία για τη ΝΔ, όχι μόνο με το μπόνους των 40 εδρών, αλλά ούτε με το μπόνους των 50.

Για την κριτική από τα ΜΜΕ

Εμείς δεν έχουμε μάθει να μας χαϊδεύουν τα ΜΜΕ. Από το αντίθετο είμαστε μαθημένοι. Δεν μας ενοχλεί να κρινόμαστε. Ίσα-ίσα επωφελούμαστε από την κριτική. Δεν είμαστε όμως και αφελείς. Οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά, ότι οι «τούμπες» ορισμένων ΜΜΕ, που από τα «άρον-άρον σταύρωσον αυτόν», παλινδρομούν στα «ωσσανά» για το ίδιο πρόσωπο, που κάνει τα ίδια πράγματα, μπορούν να κρύβουν και άλλου είδους σκοπιμότητες.

Για τις δηλώσεις της κας Παπαρήγα

Είναι κατανοητή η ανησυχία και ο εκνευρισμός της Α. Παπαρήγα. Θα της πρότεινα να ηρεμήσει. Να κάνει αντιπολίτευση στη ΝΔ και όχι στο ΣΥΡΙΖΑ.  Οι αριστεροί πολίτες θέλουν –παρά τις σοβαρές διαφορές που υπάρχουν- να τελειώσει ο εμφύλιος. Θέλουν κοινή δράση. Μας θέλουν δίπλα-δίπλα στην  πορεία για την ειρήνη, για το ασφαλιστικό, για την εισοδηματική πολιτική. Να κάνουμε δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης. Ο εμφύλιος στον χώρο της αριστεράς πριμοδοτεί το δικομματισμό, τη δεξιά πολιτική, το κατεστημένο, την ενίσχυση των ανισοτήτων σε βάρος των ασθενέστερων.

Έχουμε σοβαρές διαφορές και με το ΚΚΕ και με ΠΑΣΟΚ. Αλλά να μην κάνουμε και τους χορηγούς της ΝΔ. Παρά τις διαφορές μας μπορούμε να συμπέσουμε στην πρόταση για δημοψήφισμα. Να μαζέψουμε εκατομμύρια υπογραφές. Να μην περάσει μια εισοδηματική πολιτική κακή για τους εργαζόμενους. Να μην πουληθεί το μάνατζμεντ και όλος ο ΟΤΕ στους γερμανούς. Να μην πουληθούν τα λιμάνια. Σʼ αυτά  μπορούμε να κάνουμε πράγματα από κοινού. Ας μην περιμένει αδίκως η Α. Παπαρήγα -γιατί περιμένει χρόνια τώρα- ότι θα της κάνουμε το χατίρι να γίνουμε μέρος αυτού του κατεστημένου που καταγγέλλουμε.

To Γραφείο Τύπου