Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/04/2008

Δήλωση Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις εξελίξεις με τα Σκόπια

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για τις εξελίξεις σχετικά με το Σκοπιανό, δήλωσε:

«Δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να υπάρξει λύση στο πρόβλημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας στο πλαίσιο των επιδιώξεων των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ.

Αν υπάρχει μια θέση η οποία εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα, αυτή η θέση είναι η άρνηση της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή. Βέτο στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι η δική μας άποψη. Κι όταν λέω, διεύρυνση του ΝΑΤΟ, δεν αφορά μονάχα την ΠΓΔΜ αλλά και την Ουκρανία και τη Γεωργία και τις άλλες χώρες. Διότι η διεύρυνση και η εδραίωση του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, μονάχα αποσταθεροποίηση μπορεί να προσφέρει στο μέλλον.

 Από εκεί και πέρα, οι θέσεις μας είναι πάγιες. Θέλουμε μια σύνθετη ονομασία, αμοιβαία αποδεκτή και από τις δύο χώρες, με γεωγραφικό προσδιορισμό.

-    Πιστεύετε ότι έχει να δώσει κάτι η συνάντηση πρωθυπουργού-αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πιστεύετε ότι έχει να δώσει κάτι, έπρεπε να γίνει; ... Γίνεται και για άλλους λόγους; ..

Είναι μια ερώτηση που πρέπει να απευθυνθεί σ΄ αυτούς που την έκαναν. Εγώ λέω ότι είναι απολύτως λογικό να υπάρχει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών όταν αυτοί το επιδιώκουν. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω.

To Γραφείο Τύπου