Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/04/2008

Συνάντηση Αλ.Τσίπρα με Προεδρείο ΟΔΙΕ

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Τσίπρας και οι Π. Λαφαζάνης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Δημ. Στρατούλης, μέλος Π.Γ. ΣΥΝ, υπεύθυνος για την Εργατική πολιτική, συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ).

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι υπήρχαν προϊόντα μιας χρήσης στα ράφια των σούπερ-μάρκετ. Όμως σήμερα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι μιας χρήσης, που δουλεύουν στον Ιππόδρομο, προσλαμβάνονται το πρωί και απολύονται μετά το τέλος των ιπποδρομιών. Εργαζόμενοι οι οποίοι δουλεύουν εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Ο μέσος χρόνος εργασίας τους εκεί είναι 20 χρόνια και δουλεύουν με συμβάσεις της μιας μέρας και παίρνουν 18,5? την ημέρα και αγωνίζονται να μονιμοποιηθούν διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο ΑΣΕΠ έχει βγάλει διαδοχικές αποφάσεις και η Διοίκηση του Οργανισμού δεν προχωράει στην μονιμοποίησή τους. Αντ΄ αυτού προχωράει στον αυταρχισμό, στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Και έχουμε ένα ακραίο παράδειγμα της κας Καλαμπόκα, η οποία απελύθη ακριβώς γιατί έχει αναλάβει συνδικαλιστική δράση, είναι ενεργό μέλος της προσπάθειας των εργαζομένων να αναδείξουν το πρόβλημά τους. Και απελύθη με την αιτιολογία ότι δεν φορούσε την καρτέλα την ώρα εργασίας, που αναγράφει ότι είναι ευκαιριακά απασχολήσιμο προσωπικό.

Είναι αδιανόητο εν έτει 2008 να αντιμετωπίζουμε εργαζόμενους σαν προϊόντα μιας χρήσης, με αναγραφή μάλιστα της μιας χρήσης στην καρτέλα που φοράνε κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την ανάλγητη πολιτική. Και ζητάμε από ένα δημόσιο οργανισμό να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΑΣΕΠ, που είναι δεσμευτικές.

ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ΕΛΕΝΗ (Εργαζόμενη στον Ιππόδρομο)… Εργάζομαι στον Ιππόδρομο από το 1984 και την προηγούμενη Παρασκευή η Διοίκηση, κάνοντας εφαρμογή της σύμβασης μιας μέρας που διέπει την εργασιακή μας σχέση, μου είπε ότι ο Οργανισμός δεν χρειάζεται πλέον τις υπηρεσίες μου και θα με καλέσει, αν ποτέ κρίνει και πότε θα κρίνει, να γυρίσω στη δουλειά.”

To Γραφείο Τύπου