Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/01/2006

Το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΝ, καταγγέλλει την καταδίκη σε 5 μήνες φυλάκιση των αγροτών του Νομού Καρδίτσας, για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις τον Απρίλη 2002

Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεση μας με την ποινικοποίηση των αγώνων των αγροτών για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματα τους. 'Αλλωστε το Σύνταγμα κατοχυρώνει το δικαίωμα να αγωνίζονται. Θεωρούμε ότι είναι πια καιρός να καταλάβει η κυβέρνηση, ότι δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από πρακτικές του παρελθόντος και μάλιστα σε ζητήματα, που αυτή καταδίκαζε όταν ήταν αντιπολίτευση και να σταματήσει τις διώξεις και τις καταδίκες των αγροτών.

Καλούμε επίσης την κυβέρνηση ν΄ αλλάξει τις συντεταγμένες της Αγροτικής Πολιτικής, σε όφελος των αγροτών, γιατί διαφορετικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη διογκούμενη δυσφορία και την αγανάκτηση του συνόλου των αγροτών εξ΄ αιτίας των επιλογών της νέας ΚΑΠ και τις δυσμενείς συνέπειες που σηματοδοτούν για την αγροτική οικονομία και τον κόσμο της υπαίθρου.

Το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του Συνασπισμού

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής