Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/04/2008

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της ΠΓ και υθεύθυνου εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχετικά με τις προτάσεις του προέδρου της Επιτροπής του Υπουργείου Απασχόλησης για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. στο όνομα της αύξησης των επιχειρηματικών κερδών και χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα το πόρισμα της διορισμένης από την ίδια επιτροπής για τις εργασιακές σχέσεις στο Υπουργείο Απασχόλησης επιχειρεί να προωθήσει και στη χώρα μας τη λεγόμενη “flexicurity” (δήθεν συνδυασμό της ευελιξίας με την ασφάλεια στην εργασία). Ένα ζοφερό εργασιακό μοντέλο με γενίκευση της μερικής απασχόλησης σε αντικατάσταση της πλήρους και σταθερής, με πλήρη ελευθερία στις επιχειρήσεις να απολύουν εργαζόμενους χωρίς όρια και με μικρότερες αποζημιώσεις και με μείωση των εξευτελιστικά χαμηλών επιδομάτων ανεργίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες της χώρας μας να ακυρώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για πλήρη κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων. Να μην αποδεχτούν ένα μέλλον μερικής απασχόλησης, μερικής αμοιβής, μερικής ασφάλισης και μερικής ζωής, για να τρέφεται ο αχόρταγος μινώταυρος των επιχειρηματικών κερδών.

Ταυτόχρονα – και επειδή στην επιτροπή του Υπουργείου Απασχόλησης που υπέβαλε αυτές τις προτάσεις για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις προεδρεύει ο καθηγητής Ιωάννης Κουκιάδης, πρώην ευρωβουλευτής και νυν μέλος του ΠΑΣΟΚ - καλούμε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να απαντήσει, εάν συμφωνεί με αυτές τις προτάσεις του. Γιατί δεν μπορεί να είσαι ειλικρινά υπέρ της πλήρους απασχόλησης, χωρίς ταυτόχρονα να είσαι αντίθετος με την ελαστικοποίηση της εργασίας και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Δεν μπορείς να θέλεις και την “πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο”».

To Γραφείο Τύπου