Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/04/2008

Απόσπασμα ομιλίας του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, σε εκδήλωση της «Αριστερής Ενότητας» για τα 40 χρόνια από το Μάη του '68

Σε εκδήλωση της «Αριστερής Ενότητας» στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών μίλησε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας. Μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Τα πράγματα σήμερα αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς. Ο δικομματισμός δέχεται σημαντική αμφισβήτηση και πρέπει όλοι και όλες να συμβάλουμε στην κατεύθυνση της ανατροπής του.

Μέσα στα πανεπιστήμια, παίρνοντας θέση στις φοιτητικές εκλογές της 9ης Απριλίου ενάντια στην εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, και ενισχύοντας τις δυνάμεις που στηρίζουν την κοινή δράση των φοιτητών, ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της “Αριστερής Ενότητας”.

Αλλά και έξω από τις σχολές, στην κοινωνία, μέσω της στήριξης των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που με φαντασία, ριζοσπαστισμό, ενότητα και δυναμισμό διατυπώνουν ξανά το αίτημα για μια δίκαιη κοινωνία. Μια κοινωνία με διαφορετικούς πολιτισμικούς κώδικες, που θα προβάλλει τη συλλογικότητα έναντι της ιδιώτευσης, την αλληλεγγύη έναντι του ακραίου ανταγωνισμού, τον δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο έναντι της αγοράς και της εκμετάλλευσης.

Συμμετέχουμε δυναμικά στη συλλογή υπογραφών υπέρ του δημοψηφίσματος στο ασφαλιστικό, για να σταματήσει η κυβέρνηση να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς».

To Γραφείο Τύπου