Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/04/2008

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα μετά τη επίσκεψή του στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Κατά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας δήλωσε τα εξής:

«Σε όλο τον κόσμο το ταχυδρομικό ταμιευτήριο παίζει ένα διακριτό κοινωνικό ρόλο στηρίζοντας όσο είναι δυνατόν τις λαϊκές αποταμιεύσεις απέναντι στην άγρια ληστεία που επιβάλλει το σύστημα των εμπορικών τραπεζών.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι από το 2002 μέχρι σήμερα έχουν αρπαχθεί από τα ταμεία του ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πάνω από 3 δις ευρώ.

Η απόκτηση του 5,7% των μετοχών του Τ.Τ. από την Eurobank, όταν η Κυβέρνηση μάλιστα έχει στο πρόγραμμά της την πώληση των δημόσιων επιχειρήσεων, παραπέμπει στη διαδικασία ελέγχου του ΟΤΕ από τη MIG  και στη συνέχεια πώλησής του στην Deutsche Telecom.  

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τις διαδικασίες του Χρηματιστηρίου για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, και να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του Τ.Τ.»

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των ενοικιαζόμενων εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου:

«Στο Τ.Τ. εργάζονται 1200 «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι, που σε θέσεις εργασίας μόνιμου υπαλλήλου. Όλοι είναι αναγκαίοι, αφού οι μόνιμοι υπάλληλοι του ΤΤ είναι μόλις 1200, ενώ οι εργασίες του Τ.Τ., με την πλήρη ανάπτυξή του, χρειάζονται τουλάχιστον 2000 εργαζόμενους.

Ζητάμε να καταργηθεί αυτό το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας και να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό αυτές οι θέσεις, με προτεραιότητα στους ήδη εργαζόμενους».

To Γραφείο Τύπου