Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/04/2008

ΒΗΜΑ ΣΗΜΕΙΩΤΟΝ! Δήλωση Θ.Μαργαρίτη, μέλος της Π.Γ. υπεύθυνος του Τμήματος για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, σχετικά με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας

«Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην εκπόνηση ενός νέου εθνικού σχεδίου δράσης κατά των ναρκωτικών. Πρόκειται, όμως, για βήμα σημειωτόν!

Ενώ προχωρά σε ορισμένες πιο θετικές διαπιστώσεις γι αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα (π.χ. θεραπευτικός πλουραλισμός, μέτρα στήριξης του ΕΚΤΕΠΝ κ.λ.π.), συνεχίζει στην πεπατημένη συντηρητική αντίληψη. Καταργεί οριστικά τον ΟΚΑΝΑ ο οποίος - παρά τις αντιφάσεις και τις ανεπάρκειες του - είχε υπάρξει ως ο  «στρατηγικός εγκέφαλος» του κράτους για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών.

Ο Υπουργός Υγείας κυρίως με επικοινωνιακές επιλογές (π.χ. Συνηγόρους του χρήστη) προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προτεραιότητες για την πρόληψη, την αποτελεσματική θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη. Το νέο σχέδιο δράσης στερείται οικονομικοτεχνικής μελέτης για το ρόλο του ΕΣΥ, συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και τολμηρών επιλογών  με στόχο τη μείωση της βλάβης».

To Γραφείο Τύπου