Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/04/2008

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, σχετικά με τη δυσμενή αναθεώρηση των οικονομικών δεδομένων και τις δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη

«Η επίσημη αναθεώρηση προς τα κάτω των κυβερνητικών προβλέψεων για την αύξηση του ΑΕΠ και οι νέες εκτιμήσεις για σημαντική άνοδο του πληθωρισμού και της ανεργίας, παρʼ ότι είναι εξωραϊσμένες, καταδεικνύουν την παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.

Η κυβέρνηση προσπαθώντας να εμφανίσει τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις ως αποκλειστικό αποτέλεσμα της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, γυρεύει, ματαίως, να αποσείσει τις δικές ευθύνες από τις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει.

Ακόμα χειρότερα, η κυβέρνηση επιχειρεί να αποκρύψει το επερχόμενο ναυάγιο του προϋπολογισμού εξαιτίας των νέων αρνητικών οικονομικών εξελίξεων, των οποίων, μάλιστα, την έκταση υποβαθμίζει.  

Το βέβαιον είναι ότι ο ελληνικός λαός θα γνωρίσει το 2008 πολύ χειρότερες μέρες εξαιτίας των επιλογών μιας κυβέρνησης, η οποία, αντί να βγάλει θετικά συμπεράσματα από τις αιτίες της διεθνούς οικονομικής κρίσης, εντείνει τις νεοφιλελεύθερες αντεργατικές πολιτικές που την προκάλεσαν και την τροφοδοτούν».

To Γραφείο Τύπου