Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/04/2008

Απόσπασμα ομιλίας του Νίκου Βούτση, μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ, στα ΤΕΙ της Καβάλας

Μέσα στο γενικότερο αρνητικό κλίμα που σηματοδοτεί τη νέα διεύρυνση του  ΝΑΤΟ στην περιοχή μας υπάρχουν στοιχεία για ένα θετικό προβληματισμό των λαών, στον αγώνα για την ολοσχερή κατάργηση αυτού του στρατιωτικού συμφώνου που χρησιμοποιείται από την ηγεσία των ΗΠΑ ως η «μακρά χειρ» στις πολεμικές περιπέτειες όπου γης.

Σημειώνουμε, λοιπόν, ότι κερδίσθηκε χρόνος σε ό,τι αφορά στην χώρα μας και στην FYROM για μια απευθείας συνεννόηση και συμφωνία έξω από την μέγγενη των πιέσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ότι επίσης υπήρξε μια θετική αντίδραση για να σταματήσει η παραπέρα επέκταση του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας, μια αντίσταση από Ευρωπαϊκές χώρες στην επιχειρούμενη εδώ και καιρό από την πλευρά των ΗΠΑ εμπλοκή και επιδείνωση των σχέσεων με την Ρωσία με πολιτικές όπως η «αντιπυραυλική ασπίδα», η υπονόμευση των δρόμων της ενέργειας, η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου.

Ο χρόνος και η βαθύτερη συνειδητοποίηση των αρνητικών συνεπειών θα καταδείξουν εάν θα διευρυνθούν οι αντιστάσεις και αν θα αλλάξουν παραπέρα οι συσχετισμοί των δυνάμεων σε βάρος της πολιτικής των ΗΠΑ και της ίδιας της ύπαρξης αυτού του δήθεν αμυντικού οργανισμού.

To Γραφείο Τύπου