Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/04/2008

Ντόπινγκ στον ελληνικό αθλητισμό. Τι άλλαξε από το 2004;

Το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΝ, σχετικά με το θετικό αποτέλεσμα του ελέγχου ντόπινγκ στην Ελληνική ομάδα Άρσης Βαρών, επισημαίνει:

Το γεγονός ότι ολόκληρη η εθνική ομάδα άρσης βαρών βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ αποδεικνύει, ότι παρά τις προσπάθειες των επιστημόνων του ΕΣΚΑΝ, λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από το 2004 έως σήμερα.

Τα ίδια πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν αρνητικά στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας και δεν τιμωρήθηκαν όπως έπρεπε, έτυχαν προστασίας και εξακολουθούν να δηλητηριάζουν τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Συνασπισμός τοποθετήθηκε έγκαιρα και στο παρελθόν. Υπενθυμίζουμε ότι μόλις πριν λίγους μήνες, τον Οκτώβριο του 2007, ρωτούσαμε στη Βουλή τους Υπουργούς Άμυνας, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης τι γίνεται με τα προνόμια αθλητών-βαθμοφόρων και προπονητών, που εμπλέκονται σε υποθέσεις ντόπινγκ κι αυτοί έκαναν πως δεν κατάλαβαν.   

Σήμερα , μετά τις εξελίξεις με την εθνική ομάδα άρσης βαρών λέμε:

•    Να σώσουμε τους νέους αθλητές από την ασυδοσία των εταιρειών χορηγών και την απληστία ορισμένων εθνικών προπονητών

•    Να μπει τέρμα στην υποκρισία των εθνικών ομοσπονδιών και στην ανοχή της αθλητικής ηγεσίας, με την οποία υποθάλπεται η κατάσταση

•    Ανεξαρτήτως αποτελέσματος του δεύτερου δείγματος, να αποπεμφθεί εδώ και τώρα το πνεύμα του Αμπατζίεφ από τον ελληνικό αθλητισμό

Εδώ δεν υπάρχει λογική του πολιτικού κόστους. Εθνική υπόθεση δεν είναι τα κέρδη από τα χορηγικά συμβόλαια, αλλά η προφύλαξη της υγείας των νέων.

Τμήμα Αθλητισμού