Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/04/2008

Δηλώση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Θεσσαλονίκη και μετά την συνάντησή του με σωματεία εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους που επισκέφθηκε

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Θεσσαλονίκη και μετά την συνάντησή του με σωματεία εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους που επισκέφθηκε, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Βρισκόμαστε σε μια περιοχή που πλήττεται από την αποβιομηχάνιση και την ανεργία. Και σε μια περίοδο όπου αυξάνονται τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων ενώ ο κόσμος της εργασίας βυθίζεται στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα. Ανασφάλεια για την εργασία, αβεβαιότητα για το αύριο και τις συντάξεις. Αβεβαιότητα για το ίδιο τους το μέλλον. Διότι η συντριπτική πλειοψηφία ιδίως των νέων εργαζόμενων δουλεύει χωρίς εργασιακά δικαιώματα, δουλεύει με μισθούς των 600 ευρώ και δυστυχώς με τον νέο ασφαλιστικό νόμο θα δουλεύει χωρίς την προοπτική της συνταξιοδότησης.

Εμείς θα βρεθούμε στο πλευρό των εργαζόμενων στους εργασιακούς χώρους και ιδίως στον ιδιωτικό τομέα, που είναι ο τομέας που πλήττεται περισσότερο, και θα αντισταθούμε ώστε ο Νόμος για το ασφαλιστικό να μην εφαρμοστεί. Και ξεκινάμε μια μεγάλη καμπάνια για την συλλογή υπογραφών, γιατί τώρα ξεκινάει η προσπάθεια που κάνουμε εμείς για δημοψήφισμα. Δεν εξαντλήθηκε δηλαδή στις θεσμικές μας πρωτοβουλίες.  

Επίσης το επόμενο διάστημα θα πάρουμε πρωτοβουλίες απέναντι στη νέα επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους. Η οποία με βάση τις εξαγγελίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου απασχόλησης επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Κουκιάδης, πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προτείνει ότι πρέπει να αυξηθούν τα όρια απολύσεων, να υπάρξει διευθέτηση χρόνου εργασίας ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν χωρίς σταθερά οράρια και να μην πληρώνονται τις υπερωρίες τους. Είναι προτάσεις οι οποίες δεν πρέπει να εφαρμοστούν. Είμαστε αισιόδοξοι ότι με μια νέα κοινωνική ενότητα με την ενότητα των εργαζομένων μπορούμε να αντικρούσουμε αυτήν την πολιτική.

To Γραφείο Τύπου