Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/04/2008

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ σχετικά με την Ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη

Θλίψη και οργή προκαλούν  σε κάθε δημοκράτη πολίτη οι σοβαρές και ποικίλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη στη ετήσια έκθεσή του για το 2007.

Εκτεταμένες διακρίσεις σε βάρος ελλήνων και αλλοδαπών, κυρίως μεταναστών, αστυνομική βία και αυθαιρεσία, βασανισμοί κρατουμένων και κακοποίηση πολιτών,  εν ψυχρώ άρνηση εφαρμογής του νόμου συνθέτουν, μεταξύ άλλων, το περίγραμμα της συμπεριφοράς ενός ανάλγητου, κοινωνικά άδικου και αυταρχικού κράτους που δε σέβεται στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη αποτελεί  ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των  εκθέσεων τόσο μη κυβερνητικών οργανώσεων όσο και επιτροπών διεθνών συμβάσεων, δεσμευτικών για την Ελλάδα, οι οποίες εκθέσεις έχουν διαπιστώσει ανάλογες σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ καλεί την κυβέρνηση να  επιδείξει την κατάλληλη πολιτική βούληση και να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα θεσμικά και πρακτικά μέτρα ώστε να εκλείψουν τα απαράδεκτα και εξακολουθητικά φαινόμενα αυθαιρεσιών και παρανομιών εκ μέρους των κρατικών υπηρεσιών σε βάρος  ελλήνων πολιτών και αλλοδαπών κατοίκων στη χώρα.  

Τμήμα Δικαιωμάτων