Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/04/2008

Δήλωση Β.Αποστόλου για την απόφαση του Υπουργού κ. Κοντού για πληρωμή του κόστους ενεργοποίησης των δικαιωμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης από τους αγρότες

Ο Βαγγέλης Αποστόλου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος του Τομέα Οικολογίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής, έκανε, με αφορμή την απόφαση του Υπουργού κ. Κοντού για πληρωμή του κόστους ενεργοποίησης των δικαιωμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης από τους αγρότες, την ακόλουθη δήλωση:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκαλεί για μια ακόμη φορά τον αγροτικό κόσμο, αφού σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ φορτώνει και πάλι στους αγρότες το κόστος της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης στου αγρότες.

Ο ΣΥΝ καταγγέλλει τη συγκεκριμένη συμπαιγνία και καλεί την πολιτεία, ως κύριο διαχειριστή του έργου, να αλλάξει το μνημόνιο συνεργασίας και να καταβάλλει το κόστος της ενεργοποίησης, όπως συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Ο ΣΥΝ στηρίζει τη συνεταιριστική ιδέα, αλλά θεωρεί ότι οι Συνεταιρισμοί, οι Ενώσεις και η ΠΑΣΕΓΕΣ πρέπει να λειτουργούν προς το συμφέρον των αγροτών και όχι να δέχονται να τους μετατρέπουν οι κυβερνήσεις σε μηχανισμούς παρακράτησης των επιδοτήσεων και πελατειακών σχέσεων.

Οι αγρότες δεν μπορούν και δεν πρέπει να πληρώσουν και νέο χαράτσι.

To Γραφείο Τύπου